Examen...

Snart är det Examensdax. Det känns som om det var igår vi började vår utbildning som ger oss en akademisk examen i socialt arbete och en yrkesexamen i social omsorg. OJ! Jag är snart färdig! För den som undrar så är det examen den 16 Januari 2009. Då kommer jag att hämta ut mitt "examensbevis" i kyrkan. Då skall min utbildning vara färdig och min kompetens tillräcklig för ett arbete i en ledande position eller ett abete i nån form av administrativ handläggare. Jag siktar dock högt, jag siktar på stjärnorna och hoppas nå trädtopparna. En vacker dag kanske jag är förvaltningschef, vägen är både krokig och lång men borde inte vara omöjlig...

Åter till examen, dagen kommer troligvis att inledas med en frukost tillsammans med pedagogerna. Vi är sista "kullen" Social Omsorgare vilket programansvarig tillsammans med lärare vill göra till något speciellt. Numera utbildas endast socionom, det är egentligen lite absurt att Socionomer skall kunna arbeta som ledare/chefer då de är så pass "breda" i sin utbildning. Därmed inte sagt att de inte har kompetens, det har dem. Socionomer är jätteduktiga med en bred kompetens men många av de utbildningsplaner för socionomer som jag har tagit del av saknar bl.a. ekonomikurser. Hur skall en socionom kunna arbeta som teamledare/omårdeschef och dylikt med budgetansvar då de inte har utbildningi budget?

Åter till min examensdag, frukost med pedagogerna och därefter skall vi tassa till kyrkan. I kyrkan får anhöriga (dvs. nära och kära) delta. Efter kyrkan vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske blir det en sväng till skolan, kanske är det dags att börja fira. Jag kommer dock inte att fira min examen förrän till sommaren i samband med Sis student. Jag hoppas komma in på tilläggsterminen och kunna plocka ut en socionomexamen. Efter avslutad examen väntar jobb och eventuellt har jag redan jobbet fixat...

Klassträff...

Det känns som om det var igår jag bloggade men det visade sig att det var hela sex dagar sedan. Återigen undrar jag var tiden tar vägen. Sedan senast har jag hunnit med en trevlig middag med klassen, på Banken. Inte vilken bank som helst, Banken Pub & Restaurang. Det är ett trevligt ställe. Trevlig personal trots den lilla förvirringen som uppstod innan vi fick betala. Inte nog med att personalen var trevlig och stället mysigt... Maten var riktigt god.

Hela tretton personer från klassen var vi och vår lilla maskot Hanna fick följa med. Det var trevligt, examen kom upp på tapetern. Varje gång som examen benämns är det en speciell känsla som far genom kroppen. Nästan så att jag känner mig stressad men det skall bli alldeles lovely.

RSS 2.0