Jobbat.

En arbetsdag brukar vara i åtta timmar, oftast. Min varade 7,5 timmar. Gassande sol och vindstilla, då slutar man gärna tidigare - iallfall jag.

Frukostbuffén var en bra start på dagen. Ett varmt välkomnande till jobbet med chef, kollegor och assistent. Många papper att skriva under. Många nya aniskten att möta. Några kluriga ärenden. Första arbetsdagen är avklarad. Jag lever och jag frodas.

P-böter borde förbjudas! Jag har aldrig någonsin råkat ut för det, förrän i torsdagskväll... Därav min tjuriga helg. J*la p-bot. Den försörde mitt humör. Jag har dock blivit en erfarenhet rikare. Q-park godtar inte att parkeringslappen blåser ner på golvet. 400 kr som bortblåst.  Jag hade kunnat ha roligare för dem.

Bubbel.

Jag hade hoppats att min andra hälft snart skulle komma hem så jag fick kramas, prata massor och bara känna trygghet. Nu skall de dock på efterfest på puben. Okej, det är sällan han är ute men är också sällan vi skall skiljas åt i några veckor. Som ensamheten kan få övergivenheten att krypa fram.

En stor stad för en ensam varelse såhär i början.

Paddan.

Idag blev det en skön tur i Paddan. Den kan jag rekomendera. Mycket trevligt. Denna värme gjorde resan än mer skön, på vattnet fläktade det! Jag lyckades även skapa mig en liten bränna.

Till min egen förvåning så har jag börjat använda klänning emellanåt. Idag var det en klänningsdag vilket resulterade i bondbränna efter klänningens mönster.

Idag är sista dagen på Metaltown. Mitt samvete är inte det bästa men jag vet att min sambo fortfarande vill ha mig för jag har en så bra självinsikt tycker han. Imorgon far jag och mor till ön. Imorgon far sambos bror och deras vän hem till kylan i norr. Jag trivs med deras sällskap, kanske borde vi öppna en liten koloni här. Hoppas de stanna då. :P 

Servicemanual.

Ikväll har jag hittat en intressant bok. Den heter "Servicemanual till ett ännu bättre liv". Jag letar fibrilt efter boken, i tryckt format, dessvärre utan framgång. Jonas Gåde heter författaren. Den finns att ladda ner från nätet men jag vill ju inte sitta vid datorn och läsa den. Jag vill läsa den i min egen vår. Lite här och där så jag fundera och reflektera i min ensamhet. En bok om hur man utvecklar sig själv och lär sig kommunicera bättre. Anledningen till att jag vill läsa den är för att jag känner mig som en häxa och mår som en fyllekaja efter en riktig fylla när min sambo är på vift. Det handlar inte om tillit, för jag vet var jag har honom och han vet var han har mig. Det handlar nog mer om att jag är nyfiken. Kanske lite om kontroll.

Kanske är jag en kandidat för IOGT NTO. Haha. Det finns nog ett gäng människor som skulle bli skogstokiga på mig då, men vad gör väl det? Jag är ju samma M. för det. Hehe. Dessvärre är jag inte helt ren och kommer inte bli det heller. Även solen har sina fläckar. Även den bäste gör sina misstag. Dock gillar jag att ha kontroll på min situation. Jag har inget kontrollbehov som behöver kontrollera andra men jag anser att det som jag själv kan påverka vill jag ha kontroll på.

Hemma.

Borta bra men hemma bäst, jo lite så är det faktiskt här i göteborg också. Efter några timmar på stan och en stund cirkulerande kring Nordstan, Frihamnen med dess omnejd så var det skönt att komma hem.

Med hem kom också GH Worl Tour! Gött. ag ahr sysselsättning ikväll. Okej, min sambo fick den i kärlekspresent men jag är alldeles övertygad om att jag får tjuvträna redan ikväll. Han får skylla sig själv att han är på konsert. Så det så.

Konsert.

Idag startar West Coast Riot 2009. Solen skiner. Ljumma vindar sveper förbi och vad gör jag? Jag sitter hemma. Det är skandal. Jag vill också gå på festival. Jag vill också parta loss. Nästaår skall jag ta igen det. Då skall jag vara rikare. Det har jag bestämt i samråd med min sambo.

Imorgon startar Metaltown 2009. Kl 20.00 imorgonkväll spelar Volbeat. Där vill jag delta. Det är tur att mamma kommer på besök så att jag blir underhålld.

Vi har besök sedan igårkväll av två sköna rockers från norra Sverige. Varför skall det vara så långt mellan norr och söder? Lite mindre avstånd så hade vi kunnat umgås mer.

Det är synd om mig idag, därför är jag gnällig. Jag sitter hemma alldeles själv. Visst är det fantastiskt skönt men också frustrerande när det finns andra saker man vill göra. Jag skall ta en runda till Nordstan. Punkt.

Orust.

Idag skall jag vidga mina vyer. Utflykten går till Henån på Orust där en kompis väntar för att luncha. Gott och mys. Ikväll kommer två rockers på besök. De skall ockuppera lägenheten hela helgen. Det är tydligen konsert. Synd biljetterna skall vara så dyra men jag skall nog hinna umgås med dem jag också.

Orust...

Update.

Flytten gick över förväntan. Helst skulle vi inte lyfta ett finger men vem vill inte hjälpa till? Det är min (okej, vår) egendom skall kånkas ner för alla tre våningar och upp för sex våningar. Det är väll klart att jag vill hjälpa till då?! Kanske bor det en liten kontrollfreak i mig. Dyrt med flyttfirma men helt klart värt vartenda öre. Flytta med flyttfirma är som att gå på krogen i nyktert tillstånd... man mår mycket bättre dagen efter!

Den här familjen äger för mycket prylar, det är bara att konstatera. Än är allt inte på plats men det tar form. Besök till denna lägenhet sker på egen risk. Den liknar ett milt kaos. Gardiner i köket har inte kommit upp. Garderoberna i sovrummet räcker inte till, alltså ligger en del kläder kvar i säckar. Någon ordning på smutstvätt i badrummet har jag inte heller fått. Det tåls att klura ut en bra lösning.

Tvättmaskin och diskmaskin, det är helt underbart. Nu skall här jobbas in nya rutiner. Två balkonger är alldeles underbart. Tyvärr vägrar mina orkidéer att överleva vinddraget mellan balkongerna. Jag blir deprimerad. Så ömt som jag vårdar dem så borde de bara vara tacksamma.

Göteborg.

Jag lever, jag finns... i göteborg. Jag vet inte var tiden har tagit vägen, fort går det.

Återkommer.

RSS 2.0