Valborgsmässoafton.

Idag är det valborgsmässoafton och jag har varit effektiv, till viss del iallfall. Transkriptionen av intervjuerna går trögt, jag har dock hunnit lämna min mussepigg-mojjäng till mediacenter samt bekantat mig med källaren på stadsbiblioteket!

Regnet hänger i luften och jag hoppas det inte bryter ut för jag vill verkligen se Maj-elden ikväll. Lite grillning, allmänn ventilation och en majbrasa, ja så ser kvällen ut och jag tror det blir trevligt. Det är en dag imorgon också och då måste jag ju fortsätta med intervjuerna. Ibland undrar ja faktiskt vad jag har gett mig in på. Varför pluggar jag? Vill jag detta?

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men jag har den semast tiden blivit mer och mer motiverad till att läsa vidare. Jag velar mellan två utbildningar, båda på två år. Tro det eller ej men den ena utbildningen är polis och den andra är en masterutbildning i organisation och ledarskap. Svårt val.

Förkylningen.

Glömde ju säga att jag faktiskt blivit kvitt min förkylning. Underbart!

Mina nycklar.

Mina nycklar har åter kommit till sin rätt. Det känns alldeles fantastiskt bra att de inte hade rymt så långt från mig. Hittade dem trotsallt i bilen. Tappade dem nog i helgen när jag för en gång skull särade på nycklarna. Nu är de iallafall åter i rätta händer.

Har gjort min sista intervju till uppsatsen idag. Nu skall det transkriberas tre intervjuer och sen är det dags för en bakgrund och inledning att ta form. Imorgon skall jag lämna tillbaka min mussepigg-utrustning. Inspelningsmojjängen liknar mussepigg fick jag höra av en kamrat vars handledare hade sagt nåt om det.

Idag passade jag på att ta mig en tripp förbi Lisa på vägen hem för å ventilera lite.Mycket trevligt. Igår berättade hon för mig att Eslöv går underbenämningen "Sveriges tråkigaste stad". Varför det? Verkade ju rätt gemytlig liten håla, men jag vet inte om jag skulle vilja bo där... Haha.

Jag är ju ingen favorit av skåne, haha... (mest för att egga mina kamrater här nere).

Nycklar.

Lite smått depp över att jag inte hittar mina tvättstugelås-nycklar och en hänglåsnyckel. Hade dem i helgen. La dem i handskfacket i bilen för att inte tappa bort dem när jag på krogen och idag upptäckte jag att det fattades nycklar. Hmm.. Undra om de kan ligga i handskfacket, får riva ut allt där imorgonbitti. Var tusan kan de ha tagit vägen?

Sömnlös natt?



Gott hjärta.

Vaknade med sviter av min söndagsdepp. Uppsats, intervjuer, transkribering, tidsbrist, ostruktur och oplanering. Var det kanske mitt kontrollbehov som spökade?
Nu börjat kanske ett och annat frågetecken rätas ut. I eftermiddag ska jag ev. köra till södra Skåne för en intervju, ev. två. Hoppas och håller tummarna för att allt går vägen. Jag vill bli färdig nu. Så skönt om intervjuerna kunde bli färdiga idag. Då skulle jag kunna lämna min apparat imorgon. *håller tummarna*

Idag gjorde jag en god gärning. Det måste varit ett tecken på mitt goda hjärta. Att jag faktiskt har ett gott hjärta. Jag hade betalat parkering för längre tid än vad som behövdes. Hellre några kronor extra än en fet böteslapp. När jag lämnade parkeringen stod två damer och skulle lösa parkeringsbiljett. Jag tog mod till mig, stannade till, vävade ner rutan och frågade om de ville ha den. De vart alldeles lyriska. Det kändes bra i mitt hjärta. Jag lämnade parkeingen med ett leende på läpparna.

Nu sitter jag här igen med min transkribering. Det är lite lagom tråkigt för tillfället. En sak vet jag, jag skall iallfall inte bli journalist i mitt näst liv. Det här med intervjuer är inte mitt kall här i livet.


Sommarplåga?

En vän till mig har trallat på denna. Ny för henne, lite bekant för mig men nu till min fråga... Är den "ny" eller "gammal"?



Vi har iaf tänk damma av den och göra den till vår egen sommarplåga.

Den 23 Juli är det dags för konsert. Jag ska se Lars Winnerbäck i Östergravar i Visby, tillsammans med Sis & Lisa. Mysigt. :) Då måste vi picnica. :)

Resumé.

Än en gång måste jag påpeka att jag tycker tiden går snabbt. Lite för snabbt emellanåt. Får ta en liten resumé från de senaste dagarna.

De dagar som gått har varit fyllda med aktiviteter och ångest. Ångest för uppsatsen, presationsångest då "tyglarna" är så pass "fria" samtidigt som det finns vissa riktlinjer. Jag vill ha klart mitt examensarbete (C-uppsats) och det helst nu! Aktiviteter har jag också hunnit med, för att försöka skingra tankarna.

 I fredags var det "lön" (läs CSN). Pengarna trillade in på kontot men försvann lika snabbt. En effektiv fredag där jag bl.a. fick avverkat en intervju till min uppsats och dessutom satt vi på 12:an nästan hela dagen. Från klockan 8.30-18. Bibliotekarierna var nog måttligt glada på oss när vi gick men vi hade trevligt.

I lördags hämtade jag mina linser, i sällskap med Lisa. Därefter styrde vi kosan mot Ivö (en liten ö i NordÖstra Skåne). V var flitiga och såg till att packa en picnic. Engångsgrill, lax, apelsin, morötter, alkoholfri cider, vitlöksbröd, filt och trevliga diskussioner. En riktigt trevlig dag. Vi fick åka färja. En färja som gick på linor. Knasigt. Vi fick ringa efter båten, det kändes ännu mer tokigt men det var gratis och ganska coolt att man så snabbt kan ringa efter en båt som kan hämta.

Lördagkväll tillbringade jag hos Pinglan och hennes Prins. En trevlig kväll med två förfester och utgång. Väl hemma på söndagmorgonen väntade sängen och den var ljuvligt skön. Mina stackars småtår (tänk lilltå) var lite lagom misshandlade då.

Idag är det visst söndag. Upptäckte att jag har två informanter till som jag försöker ordna till intervjutid till. Knöligt det här med att det är så kort vecka denna vecka. Vi är inte lediga men alla andra tycks vara lediga. Jag har handledning på tisdag, undra vad jag egentligen skall visa upp där. Har inte mycket att visa upp just nu då intervjuer och transkribering tar min tid. Har dock vissa saker jag vill diskutera.

Tid.

Tiden springer och tydligen vi med dem. Det är redan onsdag. Idag skall jag göra min andra intervju till min undersökning. Det är tidskrävande med uppsatsskrivande men ack så roligt. Jag uppenbaras varje dag att jag "bara" har ETT år kvar på denn agrundutbildning, vad händer sen?

Jag har funderingar på att flytta till Umeå.... Jag funderar på att söka till polis... Jag funderar på att läsa en master i organisation och ledarskap... Jag funderar på att jobba... Jag funderar på att resa... Jag funderar på att starta eget... Ja, jag funderar på mycket. Nu är jag dock här och nu har jag dock sysselsättning.

Igår fyllde jag på fransarna. Det vart bra. Det tar sin tid att vänja sig. Innan påfyllningen had ejga endast ett par stycken kvar på ena ögat vilkte gjorde att mina egna fransar åskådligjordes på ett helt annat sätt. Hur i hela friden skall jag kunna vänja mig av med dessa i framtiden? Never ever....

Jag är inte särskilt förtjust i tatueringar, på vissa är det snyggt och vissa tatueringar är okej men nu vill jag också tattuera mig. Haha. Det är tur att jag bara är människa så jag kan ändra min värderingar. Hehe. Jag vill dock inte ha nån synlig tattoo... Klura på den.

Igår hann jag med en runda om min vän, vi hade en make-over-Malin-dag, precis som vi brukar ha med jämna mellanrum.

Tid verkar inte vara något man har just nu, det är mer något man tar sig. Dessvärre, mina öbo-vänner, kommer jag inte att prioritera min tid så att jag kommer hinna med nån ö-visit innan sommaren. Ni får hålla till godo till sommaren. Då har vi dess roligare istället.

Igår bokade vi tre biljetter till Winnebäck i Östergravar. Winnerbäck 2008 på Gotland. Najsigt. Den 23 Juli skall vi packa en picnic-korg och kika på Lars. Mysigt. Mörda inga spindlar veckan innna, vi vill ha sol.

Tenta-månadg.

En dag i skolan. Tenta är hämtad. Jag är stolt. God marginal över godkänd-gränsen. Transkriberingen är påbörjad. Informanterna trillade in idag. Jag måste sålla, känns inte rättvist i hjärtat!

Kudden ropar. Jag är kramig.

Söndagsutflykt.

Idag vart det en söndagsutflykt med min vän Lisa. Jag har alltså ännu en gång vidgat mina skåna vyer.

Började dagen på ICA-Maxi för att inhandla en enklare picnic. Fantastiskt väder med strålande sol, klarblå himmel och ca 10-15 plusgrader körde vi kustvägen ner till Ales stenar. Mysigt. Ventilerade en och annan tanke. haha. Nyttigt.

Körde till Ystad och passerade utkanten av Ystad, så nu kan jag säga att jag även varit där.

Jag har idag konstaterat att jag vill åka till Ven och cykla. Jag skall åka till ven en dag. Hyra cykel där (eller i närheten) och trampa runt på Ven. Någon som vill följa med. Det hade varit najs med en tandemcykel. Jag skall hyra mig en tandemcykel och trampa runt på Ven. Haha. Hoppas någon nappar och följer med.

Jag vill också ta MC-kort. Till hlsten blir det ev. en teorikurs. Det hade varit roligt att glänsa med ett MCkort, mest för att göra pappa lite avis. :) Nu har jag bestämt mig, jag skall ta ett MC-kort i smyg och sen till Gotland och glänsa lite för pappa. Fräck jag är...

Nostalgi.

På vägen hem från Malmö igår så stannade jag till i Hörby för en fika hos min vän Mattias och hans familj. Mycket trevligt. Snälla och rar. Lilltösen växer så det knakar... Till råga på allt blevjag bjuden på glass. Det blev nostalgistund... GB's Lakrits Puck är tillbala och vi njöt. Den skall vi njuta till i sommar ockås när ni kommer på besök.

Och... Ja! Jag ska lära mig att säga "rullebör" Mattias. Lovar! Haha. Vi har ett år på oss att jobba fram det. Jag tycker för övrigt att mina skånska kamrater varit rätt dåliga på att lyckas konvertera mig till den skånska dialekten. Haha. Snart de tre åren gått mina vänner. Till och med fyra år i Skåne snart och det enda jag lärt mig är att ibland klämma till med ett "Jaaaaa. Pinglan fnissar lika gott varenda gång. Hehe.

Ikväll är jag grymt partysugen. Hmm.. Dags för en partynight snart tycker jag! Har lite vi behöver tömma innan sommaren, mina shottiskamrater!

Bloggstrul

Jag har haft strul med min blogg, inte kunnat logga in men nu är jag "back in business".

Jag dras fortfarande men den envisa förkylningen, dock en aningens bättre. Värst är nätterna då hostan envisas med att dela säng med mig. Jag brukar dock vinna.

Igår damp det efterlängtade tentaresultatet ner. Jag är godkänd, även på den kursen. Underbart.

Idag skiner solen, jag borde ut och göra nåt vettigt men jag har fastnat i min gungeligung (fåtöljen) och rensar i min dator. Jag vårstädar i datorn. Konstaterat att jag inte litera på datorns hårddisk så nu ska ll läggas över på det externa minnet. Tänk om uppsatsen och allt material skulle försvinna. Jag hade adlig, never-ever, förlåt mig jsälv. haha.

Igår var jag i Malmö Jag körde ner alldeles själv. Jag körde inte vilse en endaste gång. Jag observerade dock att Malmöborna är lättretliga i trafiken. haha. Tur det fanns lastbilar jag kunde "gömma" mig bakom. Där hade jag en anledning till å hålla hastigheten.

Förkylningstider.

Det är drygt att vara förkyld. Extra drygt när det inte vill bryta ut ordentligt. Jag hostar men har inte ont i halsen. Jag är trött, huvudvärk stör sömnen. Somnade med huvudvärk och vaknade i natt för att jag hade huvudvärk. Handledning idag och handledning imorgon.

Trött. Hängig. Energilös. Motivationslös.

Söndag.

Det här har nog varit den mest tråkiga helgen på überlänge. Sådana helger kan dock vara skönt ibland det också, men inte just nu.
Idag längtar jag till Gotland, idag vill jag flytta, idag vill jag resa, idag vill jag överge skolan, idag vill jag vara rik, idag vill jag vara tillsammans med en elitidrottsman, idag vill jag köra bil, idag vill jag vara frisk, ikväll vill jag grilla i 25 gradig värme med solsken, idag vill jag köra skoter, idag vill ha bo stuga i fjällen, idag vill jag jobba, idag vill jag ha onsdag. Idag.... Idag vill jag så mycket!

Den där förbenade spindeln på mitt badrumsgolv är fortfarande kvar. Jag tror den lever för jag har inte rört den. Jag tycker inte om den och jag vill att den skall gå hem, NU! Jag får hoppa in på toaletten och hoppa ut från toaletten. Snart åker duschslangen fram....

Sambo.

Jag har tydligen en sambo. Ingen som jag har valt att ha som inneboende, den bara fanns här imorse när jag vaknade - på toalettgolvet. Det är en spindel, så lugn... Jag är fortfarande singel.

Jag har hostat större delen av natten, började att kännas konstigt i halsen igår och idag kan jag knappt prata. Sviter från

Lördag kväll.

Det är lördag kväll. Här sitter jag och nynnar till Savage Garden medan solen sakta sjunger ner bakom träden. Balkongdörren står på glönt, det drar in några svala vindpustar som påminner om att det inte är sommar riktigt än...
Jag har tre ljus på bordet som brinner så vackert. På tv rullar Nytt Läge medan mina tankar och funderingar far omkring någon annanstans.



Jag saknar min bror ikväll. Jag saknar hela min familj, men framförallt min bror. Just nu önskar jag att skolan var över, åtminstone grundutbildningen. En önskan om att vidga mina vyer, antingen i landet eller utanför den svenska gränsen. Jag drömmer mig framåt i tiden, inte så långt fram. Bara ett år eller så... Tänk så spännande liver är, man vet aldrig vad det har att bjuda på.

Jag trivs som singel, ibland saknar jag dock någon att krama. Min lägenhet är helt okej, men ibland önskar jag att jag hade ett hus. Kristianstad är en mysig stad men jag vill vara närmare vattnet, riktigt vatten - helst havet men en sjö skulle också gå bra. Jag trivs på fastlandet men ibland saknar jag Gotland. Jag kommer förevigt bli en fastlandsbo men den gotländska ådra kommer jag behålla.

Hejja Framtiden!

Godmorgon helgen.

Godmorgon helgen, idag kännde trotsallt rätt bra när jag vaknar. Det är bara solen som saknas.

Efter ca två veckors sömrubbningar, så har jag nog börjat hitta tillbaka till den normala rytmen igen. Om än det emallanåt känns lite trögt att komma upp på morgonen (inte riktigt likt mig), men det börjar ordna till sig igen!

Idag är det lördag, en vanlig lördag och denna helg ska jag försöka ägna åt studierna. Jag måste försöka läsa lite. Jag måste verkligen hitta litteratur. Informanterna börjar falla på sin plats men att hitta KY utbildningar på en ort lagom nära mig verkar vara lite knepigare, en utmaning och den får jag nog ta mig an i helgen.

Igår vandrade jag en runda om IKEA i Älmhult, införskaffade två förpackningar "mysljus". Jag hittade dem inte på IKEA i Hbg sist jag var där!
På tal om IKEA kom jag precis på att jag nog skall ta och pilla lite med mitt kök som jag vill ha. Mäta och få rätt på mått och inredning. Inga studier idag inte, det är ju ändå lördag! haha.

RBK+ES=Sant

image25

RBK nananananananana ååå RBK nanananana... Ja, just precis. Jag var i ladan igår. Jag såg hockeyn, live. Vilken stämning, vilket kaos, vilken nervositet, vilken sammnhållning och inte minst vilken prestation. Vi är grön och vita bröder allihop. Jag tror att även jag börjar falla dit. haha. Nu slits jag mellan mitt Färjestad (som jag så länge hållt på )och det nyfunna laget Rögle (som har en fantastisk klubbkänsla - faktiskt). Egentligen är det mot mina principer att hålla på ett skånska lag, men jag gillar dem. Gillar stämningen på läktaren - faktiskt. Kämparglöd och glädje, även i motvind.

Tänka sig vad lagsporter kan medför, känslomässigt. Det är verkligen en enorm känsla att ingå i ett lag, i en klubb, i en gemenskap och dessutom uppnå ett mål som man så länge strävat efter. Fantastiskt. Magiskt.

När jag läser artiklar om gårdagens match mot Mora, när jag ser filmsekvenser från matchen eller hör ett reportage så kryper gåshuden sig på.

När matchen var över stormade publiken ner på isen för att hylla Ängelholms hjältar. Jag hann med att ta ett fot som jag bara måste få visa...

image26
Så nära hjältarna var vi igår.


Till och med jag var nära hjältarna.

Om man klickar HÄR, tittar ca 5 minuter och 20 sekunder in på klippet och vet var jag och Pinglan står så man man faktiskt skymta oss i tv-rutan. Vi tog oss er på isen för att försöka ana oss till hur det känns att stå där nere och se upp på läktarna, se alla fans, höra allt jubel.. Vi försökte skapa oss en föreställning, tyvärr tror jag inte att den upplevelse kan försöka föreställas. Den mäktiga känslan måste nog upplevas på riktigt och vi konstaterade att den måst evara ljuvlig.



Malmö, Otrohet & Uppsats.

Igår var första gången jag entrade Malmö på riktigt. Jag åkte i en bil hela vägen in till ishallen i Malmö för att se MIF ta emot Rögle på hemmaplan. Det var stoooort för en öbo som mig, att vara sååååå långt ner i Sverige. Wow! Måste dock erkänna att medan vi snurrade runt och letade efter en parkering så tyckte jag att malmöborna såg höga ut, antingen hade de mystiska ögon eller också var de bara långa (högt över marken). haha

Inatt var jag otrogen mot min säng. Jag övergav den. Jag sussade gott hos Pinglan. Efter en najs kväll i Malmö var det faktiskt skönt att slippa köra hela vägen hem. Nästa vecka blir det åter en tripp till Malmö, dock över dagen för att mysa med töserna och skinkra uppsatstankarna.

Det är kul att skriva uppsats, jag trivs med det MEN då den förra kursen kändes lite omotiverad från skolans sida så råkade även jag tappa lite motivation. Den är trögt nu. Jag sover inte om nätterna. Jag tänker på uppsatsen på kvällen när jag lägger mig, tänker på uppsatsen på morgonen när jag vaknar. Uppsatsen förföljer mig, var jag än går, var jag än står och var jag än sitter. Allt vi pratar om just nu är uppsats och tentor. Senast den 18 April ska resultatet på föregående tenta ha landat hos mig. Jag är nervös. Min känsla säger mig att jag klarat den, men samtidigt får jag vibbar om att jag inte klarat den. Sist jag hade bra känsla från ett prov (helt övertygad om Godkänd) så visade det sig att jag inte hade klarat det. Suck och pust. Jag tror ändå att jag fixat denna tenta, men det vågar jag inte tala om med risk för att jag faktiskt har kuggat den. Inställd på en omtenta den 29 April. Uppsats. Uppsats. Uppsats tills dess.

När jag kom hem idag var jag tvungen att läsa lite bloggar. Fnissade gott när jag hamnade på Sarahs blogg (gundel.blogg.se) och läste om en sida där man kunde göra ett test (klicka här) för att räkna sina vuxenpoäng. Jag fick ihop hela 17 poäng och skulle enligt testet vara 31.1 år. Yeah, för en gång skull var jag yngre än Sarah. haha... Hur många poäng får du ihop??

Idag har jag sällskap. Det känns sällskapligt iallafall, att ha byggnissar som klampar på mitt tak. Jag spelar lite musik för dem, vet dock inte om de uppskattar det. haha. De har nu kommit till baksidan och lägger nu tak på samma sida som jag har mina fönster. Vad skönt att jag slapp deras trappa upp till taket utanför mina fönster, grannen fick trappan utanför sin balkong, nästan... haha.

Aqua Bike

Idag har jag testat nåt nytt. En ny träningsform, Aqua Bike. Det var verkligen över förväntan roligt, OCH svårt.
Det var första gången men inte sista. Döm om min förvåning och cyklade jag omkull otaliga gånger, jag borde haft hjälp. Det är en himla tur det är i vatten, så att man inte slår sig så hårt. haha.

Ger inte träningen träningsvärk så kommer definitivt alla goa skratt att ge träningsvärk. hahaha. Jag kan fortfarande skratta åt det! Det var faktiskt riktigt skönt att träna mitt på dagen (kl 12) en måndag! Perfekt tid. Borde kanske bli hemmafru i framtiden, hehe.

Nu till skolan och skriva ut biljetterna till Hockeykmatchen på torsdag, Rögle möter Mora. Kan bli spännande och avgörande. Hockey i Malmö imorgon också. :) En derbymatch i kvalserien, mycket spännande. :) Första matcherna jag ser detta år. Skam på mig.

Söndag

Söndag denna vecka innebär tvättdag! Stoppade nyss in de två sista  maskinerna med tvätt för denna gång. När man laddar maskinen med tvätt och tvätten bara har en förmåga att trilla ur maskinen, har man då matat maskinen för full med tvätt?

Fnissade gott i tvättstugan när jag stod och manglade in tvätten i ena maskinen och fann en fårskinnstoffel blad all tvätt. hahaha. Hur sjutton kunde den hamna där?

Har bytte till sommardäck på bilen idag. 120 kr för några få minuter, perfekt. Flörtade lite med de söta killarna ICA Kvantum och så fixade dem det. Ni är ena änglar. haha...
Fick dock kånka de där förbenade däcken ner i källaren alldeles själv och en sak är säker, att när de ska upp därifrån så gör jag det bara inte själv.

En dag full av tankar och funderingar, mest sånadär känsligare tankar som alla har ibland. Det måste nog få ta sin tid det också!


Skånska vyer.

Idag har jag vidgat mina skånska vyer. När jag vaknade i förmiddags ryckte det i min "havet-tarm". Belsutade mig för att undersöka om det inte fanns nån stenstrand med klippor i skåne. Behgav mig till turistbyrån, plockade åt mig lite kartor och körde till Stenshuvud nedanför Kivik. En trevlig dag. Har fått se lite mer av det skånska landskapet, najs. Jag gillar verkligen lövskog, det är som ett sagoland att vandra i lövskog. Till Kivik och stenshuvud ska jag åka igen, gick inte så mycket då jag hade med mig fel kläder. Det regnade när jag kom fram, men en najs bilutflykt blev det!

Coola hus har de där neråt de skånska slätterna.

En kompis, som är skånska, gick vilse på ett berg med lövskog för någon dag sen. hahaha. Imorgon ska jag ev. besöka samma berg och se om jag hittar hem, får se vad jag känner för när jag vaknar.

Utflykt & Snigelpost.

Idag var jag busig. Gjorde nåt fult idag. Jag tjuvade från bilen som stod parkerad bredvid... ett flygblad! Förra veckan läste jag (eller mamma läste för jag körde) en skylt i en rondell om att det ska vara däckbytardag här i närheten, på söndag. Inte hittat nån mer information om det, förrän idag.. Parkerade bilen på skolans parkering i förmiddags och fick se att det satt en lapp under vindrutetorkaren på bilen bredvid. Min första tanke var att stackaren hade fått en böteslapp men jag konstaterade att vi inte brukar få det på skolan parkering och fick av nån konstig anledning syn på att det stod nåt i stil med "däckbytardag", var tvungen att titta var där stod.... Det var ett flygblad om samma därbytardags-projekt som jag (läs: mamma) hade sett info om förra veckan. Så jag ryckte åt mig lappen och konstaterade att denna bilen inte behövde lappen. *pinsamt* Jag kikade mig omkring och trippade in på bibblan och tryckte där med min ångest över att ha stulit ett flygblad.

Efter lite effektivitet på bibblan så ville solen visa sina strålar i em. Insåg att jag inte kunde åka hem och häcka hela dagen så jag laddade mobilen med musik och tog min flykt till Åhus och la mig på stranden i det underbara vädret. 10-15 grader varmt, solsken och blå himmel. Underbart att ligga på sanden och studera den blå himlen.

Ett smeknamn för posten är Snigelpost. Snigelpost med stor S! Vet att det skickades post till mig i slutet på Januari. Posten innehöll en avhandling som skulle läsas till tentan som ägde rum 28e Mars och IDAG (den 4e April) kom SNIGELposten fram. haha. Gick dock miste om en bonuscheck som förlorat sin gilltighet. Surt.

Pension

Jag har bränt mig. Inte idag, utan för nån vecka sen. Jag var klumpig nog att bränna mig på ett element, hur man nu kan lyckas med det? Jag gjorde det iaf. Nu har dock brännsåret börjat klia. Det läker! Usch och fy vad läkningsprocesser kan vara irriterande.

Idag har jag lärt mig massor om det oranga kuvertet, dvs. pension. hade möte på banken för att lära mig mer om det. Det är faktiskt himla spännande när man väl tar sig tid att sätta sig in i det. Det är faktiskt viktigt att vara aktiv i pensionsvalet. Jag vill vara rik när jag blir gammal. haha. Dagens hissning blir banken som faktiskt erbjuder sig att lära oss medborgare om pensionen.

Bilder är alltid roligt, så idag tänker jag bidra med några bilder...


Ingen konkurrerar ut Mr. D, inte ens Max-killen.



En kväll på BSA, undra vad de spanat in? Nåt intressant?

Jag har konstaterat att jag borde skaffa mig en digitalkamera. Jag vill fotografera mitt liv lite mer än jag gör och då helst med en digitalkamera som ger bättre bilder.

Fick deklarationen häromdagen och det blev lite pengar över, kanske skulle satsa på en digitalare till sommaren. =)

Webbradio

Jag har underskattat webbradio. Inget gillat webbradio. Idag klarar jag mig knappt utan webbradio. =)

Gillar NRK MP3 - bra kanal!

Emmy = Basshunter?




Fick denna av en kompis för ett tag sen. Man skulle kanske kunna säga att det är den kvinnliga motsvarigheten till Basshunter, eller?

Fisolofera

Idag är jag ordblind. Det råder också kaos på meningsbyggnadskontoret, så har överseende... J

ag tycker verkligen inte om blöta byxben. Speciellt inte när man har jeansoch låga strumpor. Det är nog en av de mest obekväma känslorna, blöta byxben mot huden. Det blir dagens dizzning. Jag gillar helt enkelt inte regnet på hösten och våren, regnar det på sommaren kan jag bli blöt om fötterna, det stör mig inte!

En av de mest komplicerade frågorna jag möts av just nu är "Vad ska du göra efter skolan"? Visst vill jag bli frågad, känna att det faktiskt finns människor i min omgivning som funderar men jag har inget svar. Jag har alla mina dörrar öppna för framtiden, både på gott och ont. Det har den senaste tiden uppmärksammats att jag faktiskt snart är klar med skolan. Tankeverksamheten snurrar för fullt. Jag vill massor men jag är trött på CSN och det begränsar mig lite.

Har brainstormat mina tankar:

Appropå fisolofera så är det detsamma som filosofera. Pippi Långstrump säger fisolofera. Jag gillar Astrid Lindrgren. Samlar filmer.

Syskon



Uppsats

Här har det varit tyst ett par dagar. Bloggen har varit lite nere, plattformsbyte var på gång men något felade och nu är vi  tillbaka i samma gamla skepnad. Hoppas på bättre lycka nästa gång. Kul med uppdaterinagar och förnyelse.

Ny kurs på gång. Examensarbete och jag har bestämt vad jag skall skriva om. Då attraktivt arbete är för abstrakt som ämne så kommer jag nu att vända på steken. Jag har valt att vända mig till personer som läser gymnasiets omsvårdnadsprogram, de som utbildar sig till äldrepedagoger, m.fl. för att ta reda på deras föräväntningar på sitt kommande yrke inom äldreomsorgen. Spännande.

Jag vet inte om jag nämnt det innan, så jag nämner det igen, att jag har sommarjobbet kirrat. Har fått sommarjobb som verksamhetschef, första perioden på ett service boende och andra perioden för hemtjänst. Tusan så kul, men läskigt. Så spännande... Och givande!


RSS 2.0