50

Jag har upptäckt ett jobbigt fenomen... Täcken som rymmer! Täcken som rymmer ur påslakanet. Det ogillas.

Det är kallt i min lägenhet trots att elementen står på högsta möjliga värme. Ikväll är det dock åtgärdat. Det brinner 22 värmeljus i min lägenhet. Mysigt med ljus! Mysigt med värme, men bara med lagom värme. Inte en lampa har jag tänd.

Idag har jag besökt IKEA i Älmhult. Trevligt. Hört riktig småländsk dialekt. Rätt skön dialekt faktiskt. Tänker på Astrid Lindgren. Jag gillar faktiskt henne, speciellt de filmer hon gjort.. och böckerna förstås.

50e inlägget i bloggen idag. På fredag, om en vecka, fyller pappa hela 50 år. Samma dag, dvs. på fredag, har jag blivit tilldelad min första uppsatshandledningstillfälle. Svårt att välja. Allt ska krocka.

Min Sis... Jadu Sis... Jag oroar mig lite för dig.

Jag tänkte kidnappa min Pingla nästa helg. Jag tror inte det passar så jag får nog vänta med det bruden.




Hoppet



Mister du pengar, mister du inget.
Mister du vänner, mister du något.
Mister du kärlek, mister du mycket.
Mister du hoppet, mister du allt!

Färgade linser

Idag var jag hos en optiker. Mimmi hette hon. Mycket trevlig, pedagogisk och servicevänlig optiker. Jag provade linser. Linser med färg. Färg i alla möjlig nyanser. Spännande. Jag hoppas att detta blir bra. Nästa gång blir det en annan färg. Jag har redan bestämt.

Måste, som vanligt, kommentera hur tråkigt det är att tvätta ibland. Ibland, när maskinen befinner sig fyra våningar ner. Jag tror att tvätten blir torr. Jag är duktig. Någon hade dock lämnat en defekt tvättmaskin åt mitt öde. Surt. Jag tror inte det är fel på maskinen. Låtsas att det är mig det är fel, inte maskinen.

Fick en kommentar idag "vilka fina fransar du har". Kul! Undra vad hon såg på synundersökningen.

Idag är det inte min dag. Så är det bara. Försöka gilla läget. Suck. Pust. Stånk. Stön.


Höjden av förvirring.

Högskolan kan verkligen nå höjden av förrvirring, så är det bara. Inget att göra åt. Inget att ens försöka ändra på. Bara att acceptera. Tyvärr! Det är synd.

Jag ogillar cyklister! Inte vanliga cyklister. Inte sånnadär DH-cyklister, inte heller sånnadär som cyklar långt med bilen bredvid och inte heller Cyklister som håller sig till cykelbanan men cyklister som kastar sig ut på övergångsstället och tror de äger vägen - dem ogillar jag!

Jag är glad att jag har mina nära & kära, speciellt dagar som denna.


Vänner är som underkläder = De är alltid nära dig.
Bra vänner är som kondomer = De skyddar dig.

Bästa vänner är som Viagra = De reser upp dig
när du är nere.


. . .

Helsinborg, Väla, Familia och en Pingla. Kan det bli bättre? Knappast.

Fransarna är tjockare och fler. Det fladdrar friskt i de friska vindarna. Gött.

Den 25... lön/CSN

Fy farao vad jag inte gillar räkningar. Speciellt inte som student. Nu är dem betalda. Inga betalningsanmärkningar denna månad heller. Jag har det bra! Det finns dem som har det sämre.

Jag förstår inte varför många ser fram emot lön och löningsdagen, visst är det skönt med påfyllnad på kontot men det tar ju slut lika fort. Kan dem inta ta bort den 25e varje månad och låta staten betala medborgarnas löner?
Tänk att leva i ett penningfritt land. Coolt.

Jag vill semestra. Jag skall semestra. Det blir när skolan är klar. Jag kanske får åka själv. Isåfall gör jag det....

Det är snart år 2009. Det är snart februari år 2009. Jag bara längtar. Då blir det examen. Då blir det kalas. Då skall det firas.

Tentaångest

Tentaångesten börjar göra sig påmind, såhär fyra veckor innan tenta. Varför denna prestationsångest? Äh.. Jag gör som vanligt... Det jag kan, det kan jag. Det jag inte kan, det kan jag inte och det lär jag märka på tentan och isåfall får jag göra om den. Så det så!

Nu har lillebror också blivit ett år äldre. Har du tänkt på det bror, vi börjar bli vuxna. Jobbigt va!

Snart är det första Mars, gött. Hoppas få lite klarhet inför sommaren då. Jag vill men jag vill ändå inte vara på Gotland hela sommaren...


And the winner is...

...meeeeeee! Jag vann! Jag vann! Jag vann faktiskt bowling, tro det eller ej! *jubel*Biljarden vart lika med bowlingen vann jag, dock bara med en hårsmån! Det var riktigt trevligt. Mätt är jag också! Tacos och planka. Mums, det var gott men mättande.

Hotell Malin har öppet i helgen. Två gotlänningar sussar hos mig. Najs att träffa fler öbor på land.

Glömde jag säga att jag vann bowlingen? Åh, jag lider nog av alzheimers light... Bäst jag talar om det en gång till, ifall jag glömde det innan. JAG VANN bowlingen... Lika i biljarden!


Mysigt.


Fin.

Gojja


Cool...

Snabeldrakemeck

Idag fick jag mecka med snabel till min snabeldrake. Jag fick skriva isär munstycket på snabeln, nåt hade fastnat så min stackars drake väste så konstigt. Nu är den hel och min drake mår bra! Ventilationsfläkten i badrummet är lite renare idag än vad den var igår. =) Det var pilligt.

Jag gråter över mitt kök. Vill ha ett nytt kök. Måste ha ett nytt kök, med fläkt. Det här går inte, jag kommer gnugga sönder mina luckor. Projekt sensommar?

Stormstyrka

Oj vad det blåser! Friska vindra! Härliga vindar! Sköna vindar! Jag tycker allt för många klagar på vindens friska luft. Så fort det ska börja blåsa lite så "ska det bli storm" och de flesta blir helt nippriga... Så känns det i skåne.Tagga ner. Jag tror inte att vi blåser bort! Det är ingen storm så länge det bara blåser 5-10 m/s. Det är inte heller storm så länge det blåser 10-15 m/s. Ingen storm vid 20 sekundmeter heller men börjar det komma upp på 24, 5 m/s så kan vi börja prata om stormstyrka.

Idag blåser det inte, men nån storm tycker jag inte att det är. Jag har tvättat en duk, för hand! Den hängde jag ut på min franska balkong och hoppas den ska blåsas torr. Jag tycker om vinden idag!
 


Spöken

Jag har spöken i min lägenhet. Spökena i garderoben öppnar mina garderobsdörrar lite då och då. Märkligt. Spöken i städskrubben slår ner tvättmedelspaket och skurmedelsflaskorna på golvet med jämna mellanrum. Märkligt. Späkena i vardagsrubbet kastar mobil och böcker i golvet när det dem behagar. Kusligt. Jag tycker att spökena ska ge sig till känna och göra mig sällskap istället!

Mänsklig konversation på morgonkvisten

Byggarbetarna utanför mitt fönster sliter hårt. Dem är duktiga! Jag bara väntar på att de ska komma till mitt hus och lägga tak. Tänk vad kul med levande varelser utanför fönstret (på tredje våningen) direkt på morgonkvisten. Levande varelser att säga "Hej & Godmorgon" till. En mänsklig konversation sådär direkt på morgonen. Det är inget man är bortskämd med just nu. Men ack så jobbigt de dagar jag tänkt ta sovmorgon.

Igår var jag i skolan några få timmar på förmiddagen. På vägenn till skolan tyckte jag att min väska var ovanligt tung. Jag ahde ju faktiskt lagt ur alla tunga böcker och hade bara två tunna och lätta böcker med mig... När jag väl sitter i skolan och försöker gräva fram en av de två böckerna så upptcäker jag att jag ahde glömt att ta ut VIA-paketet som jag inhandlade häromdagen när jag skulle tvätta! Inte undra på att det var tungt. Min studiekamrat fick sig ett gott skratt medan jag mest morrade av irritation...

Ja, jag lyckades häromdagen! Jag lyckades att få min tvätt torr. Jag vet hemligheten. Man ska tvätta på kvällstid. Så tvätten kan eftertorka några timmar i lugn och ro. Nu ska jag hädanefter bara tvätta på kvällstid.


Att vara

Jag är den jag är! Varför vara någon annan som jag inte är?
Take it or leave it...

 

"Accepterar du att jag är den jag är så slipper du bli
upprörd när du upptäcker att jag inte är den du tycker
jag borde vara och besparar dig alla de besvikelser
som beror på dina egna orealistiska förväntningar"


Rosor är röda...

Rosor är röda
Violer är blå
Smultron är söta...
o du lika så...


Idag fick jag blommor! De pryder min lägenhet så vackert. Det var oväntat! Mycket oväntat faktiskt, men det är fint. Det är charmigt! Jag njuter. Jag drömmer. Så rart av dig!

Idag fick jag paket på posten, spännande trots att jag vet vad det är i det! Tack Mamma. Tack Pappa. Tack Sis!

Idag klarade brors sambo sin uppskrivning. Grattis tjejen. Körningen kommer gå minst lika bra! Jag är alldeles säker.

Nu får jag snart övningskra med Sis. Åh så spännande. Jag längtar.


Fin. Jag gillar.

Bioprassel

Bioprassel, det är nåt jag kan bli tokig på. Ja, faktiskt blir jag det. Inte om det bara prasslas lite normalt, men när man prasslar systematiskt med chipspåsar (som är extra prassliga) på en bio kan man inte bli annat är knäpp. Jag är klok, det är inte biofolk med chipspåsar. Hur dum får man egentligen vara och köpa med sig chipspåsar till bio? Hallåååå, blir inte 1+1 = 2 i allas hjärnor? Det kanske bara är jag som är smart. Haha. Jag hoppas ni tar det hela med lite ironi.

Igår hade vi bokat bord på Rosegarden, ett trevligt ställe. Vi åt god mat! Vi åkte till Bromölla. Vi såg en bio. För att vara mer detaljerad, vi såg Arn. Den var helt okej. Värd att se.

Igår åkte jag Ford. Det kändes bra. Det var en fin bil. Den var en skön bil. Låter dock lite plastig tycker jag...

Idag är det en ny dag. En ledig dag. En tom dag.

Astrid Lindgren

Ja, hon är faktiskt min idol, fortfarande. Jag samlar faktiskt på hennes filmer. Jag vill ha alla! De skall vara i orginal, inga kopior. Det är kul med Astrid Lingren-filmer.

Igår när jag var på videomix och hyrde mig en film, såg jag något jag vill ha... Pippis kappsäcka hade dem där. 23 av hennes biofilmer låg i kappsäcken. Bara 3000 kr. Jag vill ha. Jag skall köpa den, jag köpte den inte igår, men jag skall köpa den, men inte nu!

iiuuhhh

iuuhhh, vad man luktar skumt när man solat solarie men ack så skönt det är.
Nu har jag varit iväg och solat och hyrt en film. Orkar jag så ska jag se en film senare ikväll, kanske inatt... Imorgon har jag sovmorgon. SKönt. Jag ska sova till dess att jag vaknar.

Flitig, det har jag varit idag. Det har VI varit idag. Träffade två klasskamrater i skolan och fislosoferade lite kring våra anteckningar, föreläsningarna, klassen och livet i allmänhet. Vi har en bra klass, det har vi. Jag är ett klassuppslagsverk, det sa en vän idag. Undra om det är bra?

Östermalmskrogen i Kristianstad, en nyöppnad restaurang men ack så gó mat de har. Företagssamma, trevliga och en god service - kan det bli bättre? Jag kan varmt rekommendera dem.

Nu ska jag ta och söka upp en nice restaurang att utsätta för trevliga gäster imorgonkväll. Kan knappast bli mer än roligt och trevligt med en kvidingebo, en hässlehomsbo och en gotlänning. Wow vilken blandning. =)

Idag fick jag en "present" per post. Jag tror det är min mamma som skickat den. Hon är gullig min mamma. Jag älskar henne. Jag klämmer, jag känner och inte får jag öppna. Nu börjar jag bli nyfiken. Riktigt nyfiken. Det är lite hårt nere i ena hörnet så det kan inte bara vara ett kort. Nyfiken......


Denna dag...

Denna dag, inte ett liv... Enligt Farbror Melker i Saltkråkan, ja! Enligt mig har denna dag varit full med liv. Jag tror att skrattmusklerna kommer få träningsvärk om det fortsätter i den här takten.

Jag vaknade av att jag nynnade till "Lemon Jelly - Nice weather for ducks". Varje gång jag vaknat till inatt så har jag haft den låten i skallen. Rätt skön låt må jag säga.

(Jag vet att mamma läser idag, så för att du skall få lyssna på låten så klickar du bara på "play"-symbolen i rutan så laddas låten och du kan både titta, lyssna och läsa vidare - Jag har en av världens bästa mammor, så är det!)

Idag har jag haft "Morgan Pålsson" från Hipp Hipp som föreläst om Kvantitativ forskningsmetodik... Eller nej, det var nog inte han men enligt säkra källor var de himla lika. En skitbraföreläsare, engagerad och entusiastisk och som verkligen ville ha en diskussion med studenterna. Jag gillade honom. Jag kanske skulle ge mig på en kvatitativ studie... En utmaning ju. Jag gillar utmaningar!

Imorse när jag hade hämtat töserna vid tåget och vi kommit till skolan så fick jag en överraskning, ett paket av en vän.. Tack min Pingla, du är en fantastisk vän - verkligen! Du behöver dock inte "köpa mig", du glömde montera mina ängla vingar när vi fann varann så nu får du snällt stå ut med ett elakt UFO till vän... ;o)

Efter skolan letade jag upp en dator för att snabbt kolla mailen. Gissa vad som fanns där, jo ett mail från min handledare:

"Vill att du skall veta att vi vill ha dig till sommaren inom Äldreomsorgen som chef.

Lovade min chef att kontakta dig.

Hör av dig."

Vad innebär det?? Att jag ska jobba som chef i sommar? Yabbadabbadoooooo. Vad roligt, vad spännande, vad nervöst, vad läskigt, vad jobbigt, vilken utmaning......

När jag kom hem i em så låg där ett Alla Hjärtans Dag kort från min mamma i mitt postfack, min underbara mamma. Hon hade till och med bifogat en lott och tro det eller ej men jag vann på den...

Pinglan har varit och gosat med mig i eftermiddag. Mysigt, like always...

Hade fått ett mail av Aja med en "yrkes generator" som talade om att jag valt fel yrke i mitt liv. Jag skulle bli Hallo (typ Tv-hallåa). haha... Se mig i Tv då skulle det inte bli många tittare kvar ju, haha... Pinglan skulle bli professor.

Min familj skulle då bestå av en Halloa, en designer av strumpor, en sandwich säljare, en levande kanon och en källarmästare. haha. Vilken kombination. Nu består den av två studenter, en hanläggare/assisten, en "jordbrukare" och en Rörkrökare.

En killkompis hade blivit luder. haha... Den var bäst! Det hade jag nästan kunat tro. ;o)

Igår var jag busig. Enligt Pinglans pojkvän är det en "typisk grej som VI kan koka ihop". hehe
Konsevensen blev en liten konversation på msn idag "jag har ringt o kollat med alla mina beundrarinnor o kollat. Ingen har skickat...". Ja, ja. Jag är väl lite delaktig, men bara lite.

Over and Out.

Ängel utan vingar

Dagens citat:
" du e en ängel! dock är de tur att nån glömde montera vingarna så du få va kvar hos mej"  Du är gullig du. ;)

Nu har jag äntligen fått ändan ut vagnen och strukit de rentvättade sängkläderna. Nu kan hotell Malin öppna igen!
Billiga sängkläder skall jag aldrig köpa. De är så knepiga att stryka.

Plockade upp väskan med drycken från helgens baluns och upptäckte att det gått åt en halv lite likör 43, inte undra på att söndagen ströks i almenackan. Den bjuder jag dock på.

Har städat mitt badrumsskåp idag och jisses vad grejer jag har kastat. Det var nödvändigt. Säg mig, varför samlar tjejer på så mkt flaskor, burkar och dylikt? Hade till och med några tuber som var toma, vad gjorde dem i badrumsskåpet?? Kan undra.... Den som spar han har.

Dröm

Imorse när jag hade stängt av alarmet och somnat om, så drömde jag!
Vi var på nån föreläsning/föredrag med skolan. Båda klasserna var där, föreläsningssalen hade en stor teaterscen med små kryptiska gångar bakom. Toaletterna låg i dessa smala gångar bakom scenen. Föreläsningen varade bara nån minut, sen skulle vi tävla i kareoke. Fyra lag skulle vi vara, vardera klass delade sin klass på två... Hur det slutade vet jag inte för jag mötte en äldre man (säkert i 80 års åldern, vill minnas att jag bestämde att han var 81) som kom åkande på inlines. Skulle inte kunna tro att han var en dag över 80 år om man såg till hans fysik, tittade man på hans ansikte så var han gott och väl 80 +.
    Vi var nu på Gotland. Mannen hörde hemma i Mias (en av mina handledare från praktiken) hemtjänstgrupp, några mil bort. Hur han hittat fram till oss vet jag inte. Jag följde mannen hem, på inlines... Ett par mil... Strax innan vi kom fram till en ridskola vart mannen trött och ville sova så jag fick putta honom på inlines en bit. Konstigt nog vaknade han när vi passerade ridskolan och han skulle inom ridksolan för att ta ut shettlandsponnyn. Jag fick vänta en stund. Den stackars shettlandsponnyn var så övergödd att den knappt kunde gå. Han orkade gå tre varv med gubben sen lyckades jag locka med mig gubben på inlines igen. Jag ringe till Mia och berättade att vi var på väg. Vi körde inlines på grus, över åker, i skogen... Han kom hem välbehållen! Jag vaknade!



Galen

Nu har jag gjort det, igen! Jag har utmanat ödet lite.
Sitter här i Kristianstad och har precis skickat in en arbetsansökan till Luleå Kommun, som vikarierande Enhetschef över sommaren. Oj... Vad har jag gjort?!

Ufot har landat

För drygt en vecka sedan fick jag en fråga i kombination med påstående: "Ibland undrar jag vilken planet du egentligen tillhör?!"   Hur jag skall tolka det har jag inte listat ut än...

Idag undrade nog Pinglan också vilken planet jag egentligen tillhör då jag inte kunde minnas att jag hört denna:


Tydligen en klassiker eller nåt.
Nej, min vän, jag har inte hört den! Jag är nog ett UFO!

Akta er, nu har UFOt landat på jorden.

På tosdag är det Alla Hjärtans Dag, skulle vi kunna stryka i kalendern detta år.
På söndag är det en födelsedag, också en dag vi skulle kunna stryka i kalerndern detta år.
Jag hinner inte med "special-dagar" i år, trots att det är skott år med en extra dag i februari.

Säckisar

Jag är svag för säckisar (säckpipor), det är jag!


Frihet under ansvar

Ja, det är precis vad jag tycker att barnen skall ha.
Känner en kollega vars barn inte får använda MSN, facebook och dylikt på grund av att mamm är anit-sådana-saker. Undra om det är ålder som gör det?
Varför undanhålla internet och communitys för barnen? Låt dem använda men ha kontroll och uppsikt över situationen?!

Allt som är förbjudet är 100 gånger mer spännande än det som är tillåtet!

Hennes reaktion på nätdejting ska vi inte tala om.... Det var rena annonsmarknaden enligt henne. Stackarn hänger inte med i teknikens utveckling.

Mer frihet under ansvar åt barnen!

Partylåt



Gillar denna.

Söndag stryks i almenackan

Karekokepartyt i lördags var mycket trevligt. Jag behövde aldrig sjunga, både på gott och ont. Jag drack ju dess mer... Mitt lag (Lag: Sverige) fick aldrig sjunga i tävlingen, det var en besvikelse eftersom vi med alla säkerthet hade vunnit. Tre stjärnor kan inte bli bättre än bäst. 

Lag Polen vann, säkert bara för att bruden med pattarna var med där (vaddå förutfattade meningar? Men så var hon blond också). Det var en riktig blondin och inte blev det bättre när det började skrytas om bröstförminskning. My godh, stackars människa.

Ja, då är det måndag. Söndagen försvann. Det är en dag som får strykas i almenackan, men jag bjuder på den. Det var det värt. Jag erkänner, Malin var bakis på riktigt. Du missade nåt Pinglan! Smultronsaft, blåbärshot, röd vid och öl, ojoj... Förvånar mig nästan att jag ändå inte var ännu sämre än vad jag faktiskt var...

Kom hem kl 3.15 eller nåt i söndagsmorse. Kunde inte sova. La mig i sängen men lägenheten spelade mig ett spratt, den ville bara snurra. Taxichaffisen körde en bakväg hem och jag har konstaterat att jag inte kunde varit så full eftersom jag minns hela vägen hem. Var tvungen att köra den idag för att se om det var sant...

Vaknade till en värld i gungning kl 10.30 i söndagsmorse. Trodde att jag var en piggelin och studsade snällt upp men när jag krockade med dörrpostarna så insåg jag att jag inte var nykter och kröp till sängs igen och sussade gott framför tv ett par timmar. OJojoj... Ja du popstjärnan, rolit hade vi.

Favorit i repris, det måste vi nästan ha.

Sångfågel utan sångröst

Ikväll skall det sjungas. Jag är en sångfågel utan sångröst. haha. Kan inte sjunga i vanliga fall och än sämre när jag är krasslig. Lite akoholhaltiga drycker så jag inte hör mig själv så ska det nog gå. haha

Ikväll blir det kareokeparty och mitt lag ska vinna. Vi ska tydligen tävla i nåt liknande melodifestivaltävling. Go Malins lag, Go Malins lag... Ska bli spännande.

Nu ska det handlas till kvällen blåbärshots... Mums!


Nakendans och Byggarbetare

Ja, jag dansade nakendans i dag. Tänkte att det var dags att testa den där lotion som man ska bli så fint brun av men för att smeta in sig med lotion så bör man ju vara torr. Så det blev till å göra en nakendans så jag torkade ordentligt.

Tyckte att jag hade gaderat mig bra med persienner och tvätt i hela fönstret men upptäckte att det fanns byggnadsarbetare utanför fönstret och en liten glipa. Ojdå.. De ska tydligen lägga nytt tak på huset mitt emot mig. Tänk när de kommer till mitt hus, då minnsan kan jag inte dansa naken i min lgh längre.

Tvättstugebokare

Jaaaa! Äntligen fick jag se en tvättstugebokare. Många gånger stressar jag med tvätten för att vara färdig i tid till nästa tvättare kommer. I de flesta fall stressar jag dock till ingen nytta för i regel så kommer inte den som bokat tvättstugan efter mig förrän senare än tiden börjar eller så kommer de inte alls. Det är irriterande för om de inte täker nyttja hela sin tid så kan jag ju låna lite tid av deras tid så att min tvätt hinner torka, eftersom den har en förmåga att ta tid på sig att torka. Idag fick jag iaf se en tvättstugebokare efter mig MEN jag glömde ju att sätta tillbaka mitt tvättlås. Surt. Nu får det dock sitta där tills jag är i tvättis nästa gång.

Tro det eller ej men idag hann tvätten nästan att torka. Fantastiskt. Det tar sig, som pyromanen sa...


Effektiv

Idag har jag varit effektiv, hittills! Hunnit tvätta, sola, handla, käkat frukost och nästan torkat tvätten. Hävdar fortfarande att tre timmar är för lite för att torka tvätten. Så är det bara. Jag anser att jag varit effektiv under morgonkvisten.

Var tvungen att söka på effekt på wikipedia. Hittade en kul formel för effekt, den stämmer egentigen himla bra...

Inom fysiken är effekt mängden arbete uträttat per tidsenhet. Detta är ekvivalent (jämförbart) med förändringshastigheten av energi eller arbete i ett system och definieras genom

P=\frac{dE}{dt},

där: P är effekt, E är energi eller arbete och t är tid.


Gnällspik

Idag är jag en gnällspik, känner mig åtminstone som en sån.

Bra låt ikväll...



En bra låt till ikväll...

Tänkvärt

En man hade föreläsning för ungefär 500 ungdomar. Han tog fram en hundralapp och höll upp den så att alla kunde se. Han frågade sen:
- Är det någon som vill ha den här hundralappen?!
Alla räckte ju självklart upp handen för det var ju ganska mycket pengar. Mannen knölade ihop lappen och räckte sedan upp den igen:
- Någon som vill ha den här??
Alla räckte upp handen. Han la hundralappen på golvet och stampade på den så den blev smutsig:
- Fortfarande någon som vill ha den här??
Alla räckte upp handen. Då sa han:
- Jag tycker ni ska dra lärdom av det här. Även hur smutsig och ful någon är så har hon/han lika mycket värde!


Knähundar och dialektpennor

Jag har hittat nån som tycker om mig. Jippie!!!!! En riktigt varelse på fyra ben. En knähund. Hon heter Smilla. Söt som få... En översocial "ciskushund". Likadan som kusin "Hetta" en gång hade. Ett underbart psyke.

För att inte tala om vilken söt kattunge jag sett idag. Sällan skådat sötare, nästan sötare än Lina men bara nästan!

Pappa och hans kooom-pis åkte idag. Efter det besökte jag Annika och där hittade jag bl.a. Smilla och denna söta kattunge.

Skulle plugga hos Annika och vi började kika på översättningspennor. Undra vad det egentligen heter... Översättningpenna, språkpenna, handscanner, penscanner, C-pen?? Hittade många alternativ. Skulle iaf ringa ett samtal och fråga efter en språkpenna men höll på att säga "dialektpenna". Det had evarit något... En penna som översätter dialekter, kanske skulle behöva en som översätter skånska till riksvenska. hehe

Mörklagt Tyskland

Igår gick en Tysklandsresa av stapeln. En dag jag sent skall glömma. Två medelålders karlar som aldrig varit i Tyskland för att fylla alkoholförrådet, med mig som guide. Kunde knappast blivit bättre. De liknade barnen på julafton. haha

Personalen på Fleegard var dock mycket trevligare än presonalen på Calles (i Heligenhafen). Vi höll dock på att åka från Tyskland utan öl. Hela ön vart strömlöst och mörket var ett faktum. Det var verkligen mörkt överallt. Affärerna kunde inte använda kassorna, ej heller på upp dörrarna. Tänk om vi inte ens hade kommit hem, tänk om inte biljettincheckningen hade fungerat heller. Vilken tur att strömmen kom tillbaka (i samma stund som vi egentligen bestämde att åka tillbaka till Heiligenhafen).

Träffade nån delägare av Calles i Burg, som var mycket servicevänlig på alla de sätt. Han var på god väg att fylla en av oss. haha. Oh, vilken hjälp vi fick och vad provsmakning det blev och för att inte tala om alla rabatter som följde med. hehe... Ibland är det fördel Gotlänningar. Pappa var nog på gó väg att blir lite rund om fötterna. hehe

Inte nog med det... Så ville tullen hälsa på oss när vi kom till Helsingör. Jag måste sett himla snäll ut för han frågade bara var vi skulle.

image9
Oj, vad det såg fattigt ut på bilden, men det blev en hel del... =)

Fääärdig...

Nu är pizzabullarna färdiga.
En PETflaska med varmtvatten fick fungera som kavel, det gick sådär men det funkade. Fick trycka ut en bit av degen... Det var mindre kul eftersom jag har en aningens smått ont i min högra underarm. Undra vad det kan bero på...



Pizzabullar




MSN-Prinsessor och bruna blondiner

Jag är en MSN-Prinsessa, enligt Annika. Jag flundrar fortfarande på hur hon fick ihop MSN med SMS? Råkade kasta iväg ett sms och lite försent kom jag på att det nog hamnade fel. Jag blev tvungen att bekänna min tabbe: jag skickade fel! Tro det eller ej men även Malin gör fel ibland!!! Annika var iaf sanbb med att svara "Ja du är rolig du din lilla MSN-prinsessa".

Bruna blondiner, finns det? Jag tror att det finns några. Jag har en Pingla (Anna) som snart kommer att gå under benämningen "Brun blondin". haha.
Det var tänkt att jag skulle hjälpa henne skriva ut åhörarkopior på ett powerpointdokument vilket ledde till att vi var tvugna att ladda 'kontot' med pengar. Givetvis fungerade inte laddningssystemet så vi fick snällt knalla till IT-killarna och be om hjälp. Hamnade hos mediacenter som snällt lotsade oss vidare.
Väl framme på rätt ställe så knackar vi snällt på dörren och hoppas att nån vänlig själ vill öppna, vilket de också gjorde. Jag vet dock inte om de var så villiga att hjälpa egentligen. Vi störde mitt i deras kafferast, men vi blinkade snällt med ögonen och la huvudet på sne och en av killarna tog tacksamt emot oss vid sitt skrivbord (nästan en fri tolkning där). Och nu till den bruna blondinen...

ITkillen: I vilken månad är du född?
Pinglan: *liknar mest en tom fågelholk - riktigt söijt*
ITkillen: Ja, i vilken månad fyller du år?
Jag: 05.
Pinglarn: *funderar och tittar på mig, det är tysten en stund*
Jag: månad 5, i maj.
Pinglan: Maj.
ITkillen: Vågar jag lita på det? *skrattar  och tittar fundersamt på mig*
Sen skrattar vi gott allihopa.

Anade jag en brun blondin där, Pinglan????

Fick köra ett extra varv i rondellen när jag skulle inom ICA kvantum och handla innan jag åkte hem. Glömde visst svänga.  Tänkte att jag skulle göra pizzabullar till resan imorgon. Glömde dock köpa en kavel att kavla ut degen med. Får se vad det blir av detta...


Tak Ida



Tår.

Jessy



Gillar verkligen denna. Speciellt ikväll.

...

Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske

...



Funderar.
Tänker.
Filosoferar.


I'm a looser...

Ja, det var jag! :) Jag förlorade bowlingen i Huskvarna. Inte oväntat men jag är lika glad för det. En riktigt nice dag. Försökte mig på skridskorna iaf. Ajaj, ont i fossen men det ska nog ordna till sig så småningom. Tur Johan hade lite tålamod.

Nu ska det tjatas om skridskor i bekantskapskretsen! :) De måste köpa skridskor så vi kan åka. Jag vill, jag vill, jag vill... (lära mig).

På måndagkväll får jag besök. Nicenice. Snart en tysklandsresa på gång.

Mammor

Mammor är bra att ha. Jag är glad att jag har min mamma.

Ja, lilla mamma! Nu kan du läsa blogg också!

Tusan vilken duktig mamma jag har. Hon är teknisk. Hon kan skicka blommor via nätet och betala dem med kort. Fin mamma. Nu ska vi bara ha en mobiltelefon med kamera så du kan ta emot och skicka MMS också!

Mammor. Vad vore livet utan mammor. Ta vara på alla mammor (och pappor också för den delen).


Nått Sött...

Såg nåt sött idag! Det var nog en kvinna, men kan också varit en man, som fick blommor på jobbet. Blombudet stod så snällt och knackade på dörren. Gulligt.

Glömde ju avslöja att en frans försvann igår. Den blåste inte bort men den rådade ryckas bort med handduken efter en dusch. :/ Inte glad!


Lägenheten är ett kaos.

Min lägenhet ser verkligen ut som ett kaos idag! Det värsta av allt är att jag åsamkat allt själv. Jooobbit (som de nog hade sagt i skåne)! Tvättade i morse och gjorde ett konstaterande. TRE timmar är alldeles FÖR LITE i tvättid för att hinna få tvätten torr. Ja, det är det verkligen så nu sitter jag här med tvätt överallt. Trosor och strumpor hänger till och med på anslagstavlan i köket för att torka. Tur att inte mamma ser detta!

När jag ändå är igång beklagar mig lite om mitt kaos till hem så kan jag ju passa på att beklaga mig lite extra för mitt kök. Ett nytt kök önskas. Helst gratis! För att ni ska förstå varför jag önskar nytt så lägger jag upp en bild...

image2

Sis är sjuk idag. Stackars Sis. Krya på dig!

Lunchade på stan på med Anna P idag. En trevlig vistelse. Asade med stackarn runt både här och där. =) Social samvaro tycker vi om! Tycker dock inte om parkeringsavgifter. Tänk så många kronor man faktiskt förlorar då man varenda gång måste gardera sig med tid och lägger i för mycket pengar. Skulle man nån gång råka lägga i för lite pengar så ska det nog bli dyrt det med (syftar på en böteslapp).

Jag tycker mig höra en snabeldrake som ropar på mig. Det är kanske dags att plocka ut den ur skrubben. Stryka måste jag! Shit vad kul. Det var faktiskt längesedan!

Fick idag höra att jag är lik min Sis. Det kan jag aldrig tro, vi ser inte likheterna iaf men hon är bra Söt!

 
Söta vackra Sis          Malin


RSS 2.0