Men... orken tryter.

Jag vill städa ikväll! Jag vill pyssla och göra fint i mitt hem! Grundligt och ordentligt! Dammsuga varenda hörn, damma, lägga varje liten sak på sin plats. Bädda gästsängen, stryka alla sängkläder, tömma kyl och torka ut, dränka alla blommor så de klarar sig i fyra veckor. Jag vill tömma all återvinning, jag vill storstäda hela badrummet MEN....

Det stora "MEN:et"... Jag orkar inte! Känner mig alldeles färdig. Energilös, kraftlös, ledsen, oattraktiv, oengagerad och ensam.

Trots vila orkar jag inte ta tag i någonting. Det gör mig frustrerad och stressad. Imorgon hinner jag inget. Imorgon vill jag kunna ägna mig åt mig själv. Bara vara. Sova tills jag vaknar, packa i lugn och ro, måla naglarna, duscha länge, sminka mig och packa bilen. Imorgon vill jag inte städa...

Torsdag

Ett frisörbesök senare och jag är blondin. Inte alls planerat men som min käresta sa... Man lever bara en gång. Korthårig och blond!

Trött som få ikväll. Borde städa men orkar inte. Törstig som jag vet inte vad. Allmänt lessen känner jag mig.

Nycklarna lämnade på jobbet, lik som papper av olika de slag. Nu är det ledigt på riktigt.

Namnförslag?

Skönt att vara ledig, det är så mycket lättare att ändra planeringen då. Idag blev det en snabbvisit på Liseberg för att ta en glass med Anneli och Elliot. Mysigt. Så roligt att träffa dem, om än det var en snabbvisit. Hann med runda förbi Frölunda torg för att inhandla en amningsbh. Känner mig inte det minsta bekväm med amningsbh. Vandrade förbi Kicks och kostade på mig en parfym efter som de flaskor jag äger är helslut! Ikväll blir det kalkon och pastasallad till middag, gick förbi Ingelsta kalkon och tyckte det lät gott med kall mat. Hoppas det skall smaka bra. Så lite kall och gó isbergssallad till det. Mums för töisen.

När jag ändå var on the road så gasade jag ner till 'Kingsback'. Sladdade inom Babyproffsen och inhandlade två amningslinnen. Jag har inte provat dem, måtte de passa. Det var rea som tur var... MEN, inte ens inköpet av amningslinnen kändes bekvämt. Inte min typ av kläder. Suck. Jag längta efter mina egna kläder. Jag börjar längta efter mig själv, det trodde jag aldrig.

Imorgon skall jag iallafall piffa till håret. Något får jag allt göra för att behålla lite självförtroende. Ikväll blir det tvättmarathon och strykning. Imorgon ärende till jobbet, lämna nycklar, etc  innan frissan kallar.

Städa? Packa? Skall jag göra det också? Jag är ju fullt upptagen med att planera.

Cornelia! Ett namnförslag som kom upp idag! Det är fint. Alicia också. Oscar funkar med. Likaså Anton. Kanske Linus? Nova är gulligt. Fler förslag?

Morgonstund....

Morgonstund har guld i mun... Så sägs det! Jag vet inte det jag naj?! Här sitter jag och klockan är bara barnet. Räkningarna är betalda. Mina ögonlock börjar bli tunga. Klockan 4.14 slog jag upp mina blå. Ett toabesök senare och jag kunde för min värld inte somna om. Det var bara att gå upp. Är det såhär det är att vara förälder? Isåfall är jag förberedd nu! Då tycker jag vi börjar småbarnslivet redan nu så det blir avverkat. Jag börjar redan smålängta tills barnen är tonåringar och gillar sovmorgon.

Jag har glömt hur det känns "att vara mindre". Endast 4 kg har jag gått upp men de senaste fyra dagarna har det känts som minst 30 kg. En riktig flodhäst, en heffaklump, en finlandsfärja, ja... You name it! Jag har glömt hur det känns att ha en mindre kropp men jag börjar längta dit. Framförallt för att jag ska få sova bättre och röra mig bättre.

Dags att gå upp och göra frukost till sambon som borde gått upp vid det här laget. :)

Irriterad

Jag tycker inte om dem... telefonförsäljarna! Framförallt inte dem som är "spydiga" i luren. Idag ringde en och ville sälja omega3 med D-vitamin. Han babblade konstant, jag fick inte en syl i vädret. Enda gången jag fick säga nåt var när han frågade om min adress stämde och det var bara att svara ja väldigt kort sen fortsatte han. Snabbt gick det och sorl var det i hans bakgrunden. Mot slutet repeterar han adressen dit han skall skicka produkterna och jag var tvungen att försöka bryta honom... Så jag frågar om det kostar något, han blir alldeles tyst och frågar "Lyssnar du inte på vad jag säger". Hrmpf.... Det fick mig att blir irriterad! Jo, men det går lite för fort svarar jag. Varpå han säger att jag skulle sagt till och det gjorde jag ju. Jag fick inte ens frågan om jag var intresserad av att köpa produkten. Han tog det förgvet. Vilket jag blev ännu mer irriterad över. Jag talar om att jag inte är intresserad om det kostar. Det passar mig inte just nu! Jag vill inte lägga pengar på sånna saker just nu, även om det handla om en nett summa på 400 kr. Han gjorde mig irriterad hela eftermiddagen. Morr! När jag snällt talar om att det inte passar mig att betala för det  just nu så argumenterar han emot och säger att jag inte behöver betala dem just nu. Han vet väll för sjutton inte hur min ekonomi ser ut och hur många betalningsanmärkningar jag har. Dessutom vet han inte hur mitt liv och mina planer för den närmaste tiden ser ut. Urk för honom. Dagens irritationmoment!

Shopping

Idag har shoppingbegäret slagit in. Tur lönen inte kommit än. Jag har dock lagt en beställning till Jollyroom, bl.a. dessa två produkter...

Rätt start supernova - barnvakt.

Dress från lundmyr.



Semester

Tro det eller ej men även jag kunde släppa jobbet och gå på ledigt i r. Det har varit intensivt sista dagarna. Jag inser att man som chef/ledar aldrig blir färdig. Finns kanske inget arbete som man "blir färdig" med. Nu har jag dock satt stop men upptäcker mer och mer som borde gjorts. Det enda som nu återstår är ett litet fint välkomstbrev till min efterträdare. Det skickar jag senare i veckan när jag har landat.

Ligger i sängen men datorn på magen, datorn rör på sig. Det guppar fram och tillbaka. Någon försöker protestera, jag tror Buffy tycker det börjar bli trångt. Läser om dådet i Norge. Jag kan verkligen inte sluta läsa. Jag lider med alla drabbade, jag vill vara där. Jag vill göra något för dem men inte vet jag riktigt vad. Jag kanske skulle jobba med något annat? Något som har med katastrofer och göra?

Idag skall jag ringa frisören. Håll tummar och tår för att de har ledig tid. "Min" göteborgsfrisör hade ledigt på fredag men det hjälper inte mig när jag har panik idag. Spanat in en annan salong med hjälp av min vän som är i branschen. Ibland vorde det skönt med en Sis på nära håll som kunde rycka in vid panikslagna tillgällen.

Borde kanske ta lite bilder med nya kameran. Det får bli ett projekt till  veckan. Jag vill redan ha ett nytt objektiv till kameran, det blir en dyr leksak.

Tisdag

Idag är det bara tre arbetsdagar kvar denna vecka. Det kan ge mig lite ångest. Framförallt när det trillar över en massa ärenden som är "Jobbiga" som behöver redas i. Tur i oturen att det är semestertider.

Nu börjar Buffy göra sig påmind i magen. Undra om det kommer blir en aktiv krabat? H*n sover nämligen hela dagarna när jag jobbar och håller igång och på kvällen när jag trappar av på tempot så kommer h*n igång. Ibland tror jag att Buffy ligger raklång i magen, för det tar emot att röra sig. Pust.

Vi skulle köpa en begagnad kamera idag, men hade redan sålts innan vi hann till affären. Nedrans så trist. Vad skall vi köpa för kamera? Alla tips tas tacksamt emot. Jag har snurrat in mig på en Nikon D3100. Kan inte överge denna vän men vill heller inte betala mer än 4000 kr.

Fredag

Idag är det dags för Fredagsmys. Stackars min sambo som har en osocial flodhäst till sambo. Idag är jag extra gravid. Känner mig som en flodhäst och nådde knappt ner till marken när jag skulle hjälpa till att skura av en säng på jobbet. Jag är tjock nu! Jag är trött nu! Idag känner jag mig tung! Idag har jag kramp i vaderna! Idag vaggar jag fram! Idag är jag hungrig! Men jag har en bra graviditet. Jag mår bra! Det skall kännas att jag är gravid. Vad vore livet annars?!

Jag saknar ett hus. Ett hus utan insyn från grannar. Nackdelen med att bo en trappa upp är jag inte kan springa lättklädd i lägenheten helt obehindrat. Jobbigt. Ibland glömmer jag att jag har ställt fönstret på vid gavel med öppna persienner för att få in luft och i samma stund får jag för mig att byta kläder vilket innebär att varenda kotte som vistas på parkeringen eller passerar förbi utanför ser rakt in. Pinsamt. Ikväll gjorde jag ett sådant misstag. Inte för att jag tror att någon såg något men det känns lite jobbigt. Framförallt dagar som denna då känslorna inte är på topp och energin tryter. Varenda steg ikväll känns som 100 mil.

Fick ett förslag på namn idag. Kurt! En person på min arbetsplats var alldeles allvarlig och tyckte att Buffy skulle heta Kurt om det blev en kille! Det roligaste var kommenaten som fick oss att samtala om Buffy... "Den där randiga tröjan har jag sett förut". Haha. Så rolig kommentar just i den stunden. Jag kunde inte låta bli att kontra med "det blir lätt så när manhar blivit så tjock". Varpå frågan om "och hur kommer det sig?" att jag blivit tjock. Ja, hur kommer det sig? Jag fick vara ärlig och svara att "det blir lätt så när man bär på ett barn" och då mjuknade personen som jag konverserade med. Det var då förslaget på Kurt kom. Denna person tror det blir en pojke. Enligt denna persons resonemang så "hänger min mage" och då blir det en pojke. Haha. Så roligt jag har det på mitt jobb ibland. Jag gillar mitt jobb.

Min sambo tror att jag är sjuk. Idag när vi handlade så undrade han hur jag mår egentligen. Han tycker att fredagsgodispåsen blrt lättare och lättare för varje vecka som går... Haha. Han är kul, min sambo.

Tisdag

Så var det tisdag igen, näst sista arbetstisdagen för ett år. Det är med skräckblandad förtjusning jag tänker på det. Dagen började sådär lagom bra. på vägen till bilen fastnar jag i plåtskylten som jag går förbi varje morgon. Jag river såklart sönder tröjan och linnet under. TYPISKT! En av favvotröjorna blev kaputt. Gina-linnet också. Väl nere vid pendelstationen så håller jag på att snava ner för trappan... En orolig sambo undrar hur det egentligen är fatt idag. Ja, jag erkänner. Jag har blivit klumpigt tjock. Och inte kan jag riktigt förlika mig med det hela heller.

Väl hemma i sängen går ögonen i kors. Efter riktigt god middag, tillagad av min fina sambo, känns det som om de blå snart vill slutas. Dags att sova? Imorgon är ny dag.

Tänka sig att OnOff begärts i konkurs. Tänk om de säljer ut systemkameror nu. Vi är på jakt efter en, men jag vill inte betala dyrt. Vad skall jag då köpa? Kravet är fina bilder som nybörjar (amatörer) kan ta och detta till ett vettigt pris. Kanske en Nikon 3100??? Fler tips? Canon EOS 550D eller 500 eller 1000?


Måndag

Ibland undrar jag vem som sköter det här hushållet som jag bor i. För närvarande är både plastfolie och små plastpåsar slut, lika så diskmaskinstabletterna är slut. Matfantasin tryter och kylskåpet ekar, nästan... Grönsaker som sällan hinns äta upp finns det gott om. Jag gillar ju grönsaker och det är nog lite av mina fraviditetscravings... Grönsaker!!!

Idag har jag fyndat, jag har fyndat på IKEA! I hopp om att hitta en hemnäs-byrå och köpa till en skötbordsöverdel så drog vi till ikea direkt efter vi hoppat av pendeln. Vit skulle möbeln vara. Kållered skulle ha en på laget. Det hade vi försäkrat oss om. Kommer till ikea. Knallar in bakvägen (via utgången) eftersom vi bara skall gå direkt till tag-självlager och hämta. Kollar förstu upp vilket fack och vilken hylla möblerna finns på. Givetvis måste vi uppsöka personal eftersom skötbordsöverdelen måste lämnas ut i utlämningshallen. Sagt och gjort. Knallar till rätt hylla... Det är TOMT! Gapar alldeles tomt efter Hemnäs vita byrå. Vad göra nu? Jo men det finns ju ett ikea till i göteborg. Så vi pratar med personalen igen som säger att det skall finnas en men att risken är att någon har den på sin kundvagn. Hon erbjuder oss en "trasig" möbel. Igår körde hon ut en exakt sådan möbel som vi vill ha till fyndlagret och den skulle komma ut i mitten/slutet på veckan. Dock var den trasig, en spricka i... Min sambo vill inte köpa trasiga möbler så personalen är snäll och kollar saldot på ikea i Bäckebol. Vi får exakt hylla och fack och skall ge oss av... MEN.... Jag måste gå och titta om vi kan hitta något annat onödigt på fyndlagret. Vilket är sådär uppskattat av min älskade sambo... Vad hittar HAN inte där, om en Hemnäs byrå????? Ett utställningsex. Ingen spricka! Vi vrider och vänder och skakar... Nej, den är hel. Den är nedsatt 31%. Jippie! Den tar vi. Knallar tillbaka och får en lapp om skötbordsöverdel som vi hämtar där de lämnar ut varor. Vi fyndade på ikea. På en måndag. Fantastiskt.

Inte nog med detta igår gjorde vi en mystripp till några av våra vänner i Skåneland. På vägen hem får vi för oss att stanna till (30 minuter innan stängning) vid Gekås i Ullared. Fyndade täcke, kudde och sängkläder till vagnen. Puh-snuttefilt och puh-bäddset och givetvis ett elefantbedset. Min sambo har elefantnojja, tillfälligt. :) Rätt sött. Dumbo kommer nog bli en förebild för Buffy!

Kvar att inhandla:
Spjälskydd
Babyvakt
Skötbädd

Lördag

Ett besök på Babybest i Kungsbacka genererade i ett par söta tofflar. De låter där Buffy kommer sprattla med sina små söta fossingar. Fördelen med BF efter sommaren är all REA som pågår i alla affärer. Tyvärr är jag rädd för att köpa för mycket. Dels för att de växer så snabbt i början och dels för att vi inte vet vem Buffy är förrän h*n tittar ut.

Att vara gravid är ömsom kämpigt, ömsom roligt, ömsom jobbigt. Massa känslostormar. Värderingar. Rädslor. Lycka.

En annan rädsla jag har är kost och matrutiner. För mig är det viktigt med gemensamma måltider, även att sitta ner tillsammans i lugn och ro och äta. Lik som att äta regelbundet oavsett om man är hungrig eller ej, dvs. äta lite och ofta för att hålla blocksockernivår och energidepåerna i balans. Det är så lätt att hoppa över måltider (framförallt mellanmål) för att man inte är hungrig men de är ju viktiga.

Amning är en annan rädsla som jag dock bearbetat ett tag och som börjar kännas mer okej. Jag vill egentligen inte amma, eller jo det vill jag men jag för det endast för bebis skull - att Buffy skall må bra. Jag känner mig i dagsläget inte bekväm med amning. Det sägs dock att den känslan förändras med tiden?! Återstår att se....

Har nu suttit och tittat på Lundmyr påslakanset. Jag önskar mig ett Lundmyr Påslakanset men anser det alldeles för dyrt att köpa. En vacker dag kommer jag dock att klicka hem ett Lundmyr påslakanset. Skall bara hitta ett spjälskydd som passar. Finns ett svart och vitrutigt i samma serie men har varit inne på nåt rött spjälskydd.

Fredag

Det är inte min fredag idag. Det har inte varit min dag över huvudtaget. Började med avstämning på ica imorse (som tydligen inte stämde?!). Jag blev alldeles förstörd. JAG! JAG hade missat scanna en ostfralla! Fyra kronor. Hur kunde jag missa? Allt annat var ju scannat. Nu börjar jag dock komma över det.

Inte nog med scanningen så har det varit brandkårsutrycknigar på jobbet i princip konstant idag. Mitt i all fredagskaos så kör jag med en mobilladdare till en arbetstelefon i pappertuggen!!!! Hur f*n lyckades jag? Jag kan nog allt, då menar jag ALLT!

Buffy fick sitt första paket idag... Av en min snälla arbetskollega som gick på semester idag. Den tackade vi för. En Laban-speldosa. Typiskt min kollega, omtänksam och gó.

Ikväll avverkades (kanske) sista biobesöket innan Buffys ankomst. Vi försöker ta till oss de råd som föräldragruppen gav, att passa på och göra roliga saker tillsammans innan nedkomsten.

Spjälsäng

Spjälsängen är på plats. Det som nu skall göras är pyntet. Sängkläderna ska tvättas och spjälskydd inhandlas. Sen är det "annat pynt" som skall införskaffas.
En liten förhandstitt...


Raceåket finns också hemma. Även där är det lite småfix kvar men det spar jag till min första semestervecka. Jag skall ju ha något att göra då också! =)


Torsdag

Igår passade jag på att ta det där överenskomna besöket på Antenatalenheten på Östra. Lovade trotsallt barnmorskan det. En extra kontroll, där jag fock träffa en läkare. Jag mår bra, VI mår bra. Fick göra ett andra CTG, skillnaden mot förra gången var att jag igår fick sitta fyrtio, hela fyrtio minuter, med banden på magen innan apparaten godkände oss. Jag misstänker att dosor och band inte satt rätt från början. Hjärtljuden var bra och läkaren tittade med ultraljud (jag fick inte se :( Blandade känslor) och allt såg normalt ut. Buffy ligger med huvudet åt rätt håll, dock inte fixerad  än, mängden fostervatten var bra, tillförsel i navelsträng var bra och en massa annat var bra. Buffy väger drygt två kilo. TVÅ KILO! Fattar ni? Jag kommer inte få nån liten bebis?!?!

Förlossningen i Visby är förvarnad och min ankomst i augusti och MVC-tider är bokade innan förlossning. Weeeee, nu närmar det sig med stormsteg. Igår kom spjälsängen hem! Kanske kanske skall jag slå till med en liten bild senare...

Söndag

Just idag mår jag bra, just idag är jag stark... Må erkänna att jag mått himla gott under graviditete. Lite gnällig är jag och från ändå, men mest för att det hör till. Lite graviditetskrämpor skall en la ha för att det skall kännas att något händer.

Trött är bara förnamnet, öm i ryggen (dock bara till och från), värmen har slagit ut mig lite... Tappat matlusten vilket medför en hel del konsekvenser. Nu återstår dock bara tre arbetsveckor. Gött. På tisdag är det dags att besöka barnmorskan igen, rutinkontroll. Undra när hon kommer att kontrollera barnets ställning i magen. Jag börjar bli en aningens nyfiken för det buffar och har sig på ett annorlunda sätt nu. Häftigt samtidigt lite obehagligt. Såhär mycket har det inte rört sig innana. Nu svarar h*n när vi buffar tillbaka.

Lördag

Ikväll buffar det ordentligt i magen. En bekräftelse på att allt är bra.
Det slog mig häromdagen att jag inte har en endaste gravidbild på mig själv. Egentligen gör det mig inget men kanske vore det kul att ha åtminstone en?!

RSS 2.0