Grannar.

Jag har en granne. Jag har flera grannar men jag har framförallt en granne som bor under mig. Min granne under mig är rökare. Det är osäkert om det är grannen själv som röker eller om han har några bekanta som röker men en sak är säker; deras cigarettrök förgiftar MIN lägenhet. Egentligen borde jag klaga men jag vill inte skapa någon dålig grannsämja. Det är dock ingen höjdare när man öppnar balkongdörren och det väller in cigarettrök så att man skulle kunna tro att jag varit rökare i de senaste 50 åren. Det är i hopp om friskare luft som jag öppnar min balkongdörr men dessvärre är det ingen frisk luft som väller in.

Det finns inga balkonger att röka på i våra ettor, han måste röka ut genom sin franska balkong, dvs. genom balkongdörren. Jag blir förpestad men jag har inte mage att klaga, vad ska man då göra? Gilla läget?
Undra om det är hans sätt att demonstrera att han anser att jag spelar för hög eller för dålig musik?! Dock spelar jag sällan efter kl 22, inte högt iallafall, så det borde inte störa honom. Jag kanske stampar för mycket i golvet? Om jag får säga det själv så tycker jag att jag smyger fram rätt tyst. Kanske tappar jag för mycket grejer i golvet, men ibland glider saker ur händerna - det har väll vi alla erfarit? Han (eller någon annan granne i min närhet) har en mycket irriterande väckarklocka som ringer hysteriskt kl 8 varje morgon. En sak hade det varit om alarmet hade stängts av efter någon minut men ofta ringer klockan i ca 30-60 minuter. En trög människa kanske?

Jag ogillar högljudda klockor från grannarna samt rökande grannar!

Glömde..

Glömde grejer  på min vill/behöver-ha-lista....

En DIGITALKAMERA (så jag kan dokumentera mitt liv)
och
En stooor snygg väggklocka

Stor snygg klocka
En stor snygg väggklocka.

Vill-ha-lista

Idag tänker jag bjuda på en lista vill/behöver-ha-lista, där ingår också aktiviteter som jag vill/behöver göra, allt utan inbördes ordning:

Nya skor
Solkort (fylla på solkortet)
Ett par nya Jeans (de gamla sitter inte tillfresställande längre)
Nyårsresa
Köpa nya nattduksbord (vill ha två enhetliga)
En bänkdiskmaskin (det har jag plats för, min runda diskho medför att jag inte lagar mat pga. att det är tråkigt att diska)
Spisfläkt
Åka till Köpenhamn/Helsingör över en dag och ögonshoppa (kanske läge för jeans då)
Ny klocka (helst med digital urtavla)
Spaweekend (med massade, ömt i min nacke - varit så en tid)
Ny parfym




Musik

Musik är livet. Idag har jag två mysiga låtar att bjuda på, såhär i längtans tider. Jag längtar efter mycket, för tillfället längtar jag mest av allt efter min livskamrat (även benämnd som "blivande sambo").






Tyst dator

Mindator har tystnat. PC-högtalarna fungerar inte. Det stör mig. Endast de externa högtalarna fungerar men de är inte heller riktigt right alltid. Jag behöver hjälp.... Hjälp mig med mina högtalare.

Sista minuten

När jag skall fira in det nya året, 2009, vill jag inte vara i Sverige. Kanske borde jag se mig om efter en billig sista minuten. Jag vill så mycket i dessa studietider. Det är tur det finns en vilja, än mer tur att det sunda förnuftet och samvetet ibland träder in och stoppar viljan. En resa till Maldiverna, Mauritius eller kanske Mexico hade inte varit fel, kanske borde jag önska mig det i julklapp. Det ser dessvärre ut att vara ont om sista minuten resor till just dessa tre ställen, billig sista minuten var det ja.... Jag anser att jag är väl värd en resa efter min kraftiga förkylning. Det har varit en riktig nära-döden-upplevelse att bära runt på denna förkylning.

Jag har en söt mamma! Försökte beklaga mig lite över att jag blir gnällig när jag är sjuk och hon gjorde inget annat än instämde och vad jag förstod så har det alltid varit så. Jag och män... Det är nog bara jag och männen här i världen som har varit riktigt nära en nära-döden-upplevelse. Det är tur för min omgivning att jag inte är sjuk så ofta. Speciellt tur för min blivande sambo, annars hade jag kanske gått honom på nerverna.

Skånska veklingar.

Idag har jag gjort en ny upptäckt. Skåningar vet inte vad vinter är! Jag tassade iväg iförd flipp-flipps till skolan imorse, utan jacka. Väl där tittade alla på mig och tyckte nog att jag var galen som inte hade mer kläder på fötterna. Jag bjuder på den, det var inte så fasligt kallt ute men med en placering i ett grupprum där det fläktade kyligt så blev det inte annat än kallt. Ute var det dock inte SÅ farligt kallt. Är skåningar veklingar månnetro? Då borde de pka norr ut en vinterdag så de får uppleva vintern på riktigt....

Fynd.

Idag gjorde jag ett fynd medan jag söndagsplockade i min lilla lya. Jag hittade en pärm med papper om min lägenhet. Där fann jag ett papper på hur gammal mitt kylskåp är, från 1988. Spisen likaså. Det är dags för nytt. Kanske borde jag investera i ett nytt kylskåp och en frys samt en spis, nu när jag ska bli sambo. Det kan kanske behövas. En diskmaskin hade inte varit fel, men jag kan ju inte koppla en sån. Kanske borde jag flörta med bror...

Vanor.

Jag har lagt till med en ny vana, den är jag ganska nöjd med. Jag har blivit rätt duktig på att sortera papper. Har kommit på soppåsen blir så full om man skall lägga en massa papper, kataloger och tidningar nu så numer är jag en något mer miljömedveten flicka. Vad jag dock inte gillar är att lägga papper i pappersåtervinningen, som det står personuppgifter på. Även om det vara är en adress så river jag bort den, kanske en dålig vana men that's me. Har kanske lite konstiga vanor och ovanor, stackars min blivande sambo som kommer upptäcka alla mina små konstigheter. Han får dem dock på köpet och jag är nästan alldeles övertygad om att min vanor och ovanor inte stör honom på nåt sätt. Han är empatisk.

Bananflugor i da shit.

Bananflugor är min skräck. De är små, de är snabba, de är äckliga. Jag gillar dem inte. Innan sommaren utrotade jag hela min lägenhet från bananflugor. Efter sommaren har jag småfnissat åt min stackars kamrater som svurit över sina bananflugor till sambosar.
För någon vecka sedan då jag var och handlade på ica upptäckte jag till min förvåning att hela fruktavdelningen var invaderad av de äckliga små fäna. "Åh, så underbart att jag slipper dem, här ska jag inte köpa frukt". Jag kan vara smart ibland och insåg att om jag inkasserade frukten på ica fick jag flugfän på köpet så jag avstod. Tro det eller ej men för två veckor sedan dök det upp två små fän på min diskbänk. Hur har de hittat dit? Jag som hållt rent för att de inte skulle kunna livnära sig. Nåja, ingen ansträngning gjorde jag och har inte besvärats mer av dem, förrän idag! Då upptäckte jag till min förvåning EN bananfluga och jag höll på att krevera av ilsak, men snäll som jag var så lät jag den få leva, men länge leve den inte utan föda. Mohahaha. Snart dör den nog. Tomt är det  köket, nästan.

Bananflugorna är nog orsaken till min ovilja att laga mat den senaste tiden. Skönt, nu har jag förklaring på det.

Söndagspyssel.

Söndagspyssel och plock är det som gäller idag. Motivationen tryter men jag gör det ändå.
Idag har jag hällt ut tre liter Bag-in-box-vin i min slask. Det luktar vin i hela köket. En främling i min lägenhet skulle tro att jag är alkoholist. Jag är motsatsen till alkoholist för tillfället. Av förklarliga skäl har jag fått avstå den där prcent-haltigadrycken ett tag, å nej.. Jag är inte gravid! Det finns andra "förklarliga skäl också". Inte en droppe alkoholhaltig dryck på säkert ett halvår. Slöseri kan tyckas att kassera en hel tre liters bag-in-box-vin, men vad gör man när den stått för länge?

Krokiga mannen! Krokiga mannen var synlig häromdagen, även han har överlevt sommaren. Det var kul å se. Min blivande sambo kommer få sig ett gott skratt den dagen han får syn på krokiga mannen. Den minen vill jag inte missa.

Hårasprays dimma & skånska bilprovning

Ja, hårspraysdimma är precis vad som occuperade mitt badrum innan jag kom på den smarta idén att spraya rosorna ut genom balkongdörren. Alldeles rätt, jag har sprayat rosor med hårspray. Enligt en säker källa skulle rosorna behålla både färg och form om man sprayar dem med hårspray, sagt och gjort, så nu hänger de uppochner i mitt fönster. De blänker lite, det är någon timme sedan jag sprayade dem men de håller fortfarande färg och form. Snart är de torra och då skall de sparas och leva för evigt, man vet aldrig när man får blommor nästa gång.... Kontentan av hårspraystipset: det fungerar!!

Snart har dimman i badrummet lättat, skönt för den sortens hårspray luktade ta mig tusan inte gott. Idag är en plock och pysseldag, jag har det riktigt mysigt. Lägenheten börjar kännas bebodd igen efter att den fått vara ensam hela sommaren.

En kommentar i stil med: "Både bilen och ägaren verkara vara en pärla" gör vem som helst glad. Efter ca tre år i skåne ansåg jag att det var dags att inviga en skånsk bilprovning. Sagt och gjort, i början på veckan begav jag mig till bilprovningen, det var dags för besiktning. Säga vad man vill om skåningar men många är faktiskt trevliga. Jag fick dock köra med en underkänd bil hem men den fina kommentaren kompenserade det hela. Besiktningsmannen är förlåten för sitt underkännande, han skötte trotsallt bara sitt jobb. Jag kan varmt rekommendera skånska bilprovningen.

RSS 2.0