Röd dag

Tänkte att jag skulle besöka HC i Linköping för en uppiffning av håret innan jul. De har lördagsöppet. Sånt gillar jag. Ringde som en tok idag tills jag kom på att det är röd dag. Då har många stängt. Typiskt.

Fick allafall ändan ur vagnen och lämnade in cykeln till cykelakuten idag. Det kommer bli dyrt, kändes så. Hoppas dock att få tillbaka en fullt fungerande cykel. Jippie, sen slipper jag cykla mördarbacken upp till jobbet.

Jag passerar Avenyn, götaplatsen, södra vägen, statsteatern och Lorensbergstatern tvåggr/dag. Känner mig som en citygirl. Skönt med närhet till civilisationen.

Segt.

En anledning till dendåliga uppdateringen är att blogg.se har varit så himla himla seg. Det tar år och dar innan man ens lyckats logga in och när man väl kommit in så tar det lång tid innan man ens kommer fram till inlägget och när man väl skrivit klart och vill uppdatera så har en timme passerat. Snacka om att sätta mitt tålamod på prov.

En annan sak som jag stör mig på är uppfinningen kaffebryggare. Den borde utrotas. Inte nog med att den tar plats, den det ser allt som ofta skabbig ut. Kaffe färgar snabbt kanna och kringutrustning brunt. Det innebär att jag alltid måste gnugga och gno en massa innan jag känner mig nöjd och det ser rent och fint ut.

Appropå renlighet. Jag hatar när det är oordning och ser alltmänt ostädat ut. Dessvärre är vårt hem allt som ofta smårörigt - jag hatar det! Men är för lat för att städa efter en tonåring och sambo. Sambo håller för det mesta ordning men en tonåring gör det inte. Jag tänker inte städa efter henne. Så är det. Det får va lite skit i hörnen ett tag!

Den bästa.

Min sambo är den bästa. Efter ett pass innebandy stod det fiskgratäng med potatis på bordet när jag kom. Matlådan fylldes utan en kommentar och min stela nacke fick massage. Kan jag ha det bättre. Livet leker och jag njuter.

Vi längtar till helgen, då skall det samlas energi.

Måndag

Det är måndag idag och jag tycker det har varit en trög dag. Möte, Möte, Möte & några brandkårsuttryckningar. Känns som jag inte fått något vettigt gjort. Nu är vi dock en dag närmare helgen, som kommer bjuda på en sparesa.

Nästa vecka är det höstlov i Göteborg. Det innebär att vår tonåring skall åka till Gävle tillsammans med sin mamma och syster. Det innebär "lov" även för mig. Jag behöver inte gömma mina saker, underbart! Då skall jag leva som vanligt utan en massa spänningar.

Bilen går bra. Vi är nöjda. Nackdelen med bilköpet är att vi måste prioritera att köpa vinterdäck och fälgar. Trist när julen närmar sig med stormsteg.

Vad ska man köpa i julklapp? Julklappstips mottages!

Helg.

Underbara helg. Snart är du ett minne blott. Fort har det gått.

I fredags träffade jag en av mina kära norrlands-kusiner. Ett kärt återseende. Jag längtar redan tills vi ses nästa gång. Tills vi kan åka upp och hälsa på. Hört att det går direktflyg mellan Landvetter och Kallax, borde kolla biljetter...

I lördags provkörde jag en Mazda 6 kombi, 2,3 sport. Det resulterade i ett bilköp idag. Imorgon hämtas den! Spännande!

3000 + moms

Jag har valt fel yrke. Jag borde blivit "toarensare" (läs: vvs-montör). Det tog stop i vårt avlopp i morse. Ikväll kom servicejouren. En lättande känsla att bo i hyresrätt, då ska ju inte vi behöva betala det.... Tji fick jag!
Servicekillen berättade att vi får stå för det själva om det är i "vår" del av systemet och hyresbolaget står för det endast om det är i stammen. Givetvis låg felet i "vår" del av systemet. 3000 kr + moms! Där var den sparkassan....

IRRITATION! Till råga på detta helvete så var det en fläskfile som låg i toastolen och stoppade upp. Nej, inte var det sambos fläskfilé - det var en RIKTIG fläskfilé-bit. I söndag lagade vi en god fläskfile med salami och soltorkade tomater i. Vår tonåring har alltså spolat ner sin mat i toastolen. Jag blir så arg!!!!!!!!!!! Standarsvaret vid en konfrontation "inte var det jag". Blå nekar ALLTID. ALLTING!!! Hur i h*vete skall man få en tonåring till att bekänna, "ja, jag gjorde faktiskt det - förlåt". Senast jag konronterade henne var IGÅR! Då STANK (OBS! Inte luktade) det parfym i vårat rum. Vems parfym hade hon tagit parfym av?? Jo, MIG! DYR parfym. Svart blev "det är inte jag"... Den enda som varit hemma var hon, men hur jag än vände och vred på det så fick jag till svar "det är iallafall inte jag".

FRUSTRERAD är bara förnamnet. Energitjyv!!!!!!!!!!!!!

På tisdag börjar ledarskapsutbildningen för tonårsföräldrar - en stödgrupp. Hoppas jag får ta del av massa tips!
Tänk om några år, då skall jag vara en rutinerad tonårsförälder.

Jag längtar efter pensionen, är det snart?

Jag vill...

Jag vill ha en annan bil. Den måste inte vara ny men den skall vara bra. Helst skall den inte behöva servas heller. Billig skall den vara, snabbt skall den gå!

Jag vill ha ett hus, men fråga mig inte vart det skall ligga. Ena dagen i Norrland, andra på Gotland, den tredje i Göteborg och ibland saknar jag faktiskt skåne.

Jag vill kanske gifta mig, men det är dyrt och dessutom krävs det en ring innan dess.

Jag vill ha ett jobb, det har jag och jag är nöjd men ibland är det svårt att förlika sig med kommunal verksamhet. Det skall sparas och då drar de in på vårdpersonal och tillsätter en massa chefer. Det rimmar inte rätt i min värld.

Tidigare hade jag en föreställning om att en större stad borde ha en välorganiserad och modern organisation. Schiii fick jag! En stor stad har en stor organisation där det lätt kan uppstå kaos. Kaos är bra, det leder förhoppníngsvis till något bra.

Hösten

Hösten har anlänt till götet. Mysigt! Det är dock dags att lyssna på chefens ord, att köpa regnställ. Om jag förstått det hela rätt så är regnställ ett steg närmare att man blivit göteborgare på riktigt...

Igår när vi kom hem från jobbet var det så städat och fint i köket. Vår tonåring hade gjort så fint. Ibland är det härligt med barn.

Is

Is i magen kan lösa problem. Som det ser ut nu så kommer vår tonåring att åka till sina vänner i norra sverige, inte själv och inte med oss. Den andre vårdnadshavaren har lovat att åka med. Yay, ibland kommer mitt braiga tålamod väl till pass.

Jag ser fram emot tonårsföräldrar-kursen, om vi kommer med. Tydligen har de "antagning" via intervju. Spännande.


RSS 2.0