Reklamation.

Idag hissar jag The Phonehouse i Kristianstadl. Trevlig personal och trevligt bemötande. Min kära mamma investerade två telefoner där för en tid sedan, varav den ena telefonen inte är i fullgott skick. Belysningen för knappsatsen har varit ur funktion ända sedan telefonen var nu och med tiden har både telefonerna (av samma modell) jämförts varpå det visat sig att en högtalare inte fungerar i den telefon som har en trasig belysning för knappsatsen. Mamm frågade snällt om jag skulle kunna gå tillbaka till affären då jag befinner mig lite närmare affären än vad hon gör. Självklart kan jag det! Allt för min mamma.

Efter att telefonen har fått ligga till sig lite i min lägenhet så körde jag in till stan idag och traskade in till The Phonehouse, en aningens förberedd på strid eftersom jag inte hade kvitto med mig (spårlöst borta, på telefon sa de i affären att det skulle vo lösa ändå). Möttes av en trevlig expedit, Dick var namnet, och förklarade mitt ärende. Det var inga konstogheter, han mindes till och med när de var där och köpte telefonen "Det är inte varje dag vi har Gotlänningar här" sa han. En mycket trevlig säljare. Hurra för Dick, som snällt tog emot telefonen för vidare transport till "verksta'n" och som dessutom erbjöd sig skicka tillbaka telefonen till mig OM jag inte skulle ha vägarna förbi Kristianstad när den är klar (om tre till fyra veckor).

Tänka sig att trevligt bemötande kan göra så mycket, kanske får jag lite energi till att röjja i min lägenhet som liknar ett bombnedslag. Min snabeldrake, diskborste och dammtrasa har haft semester en tid nu. Jag borde ta och se till att de återgår till arbetet. Får ju celebert besök nästa vecka. Hehe. Till och med jag har unnat mig att köpa en endags-biljett till Rocken. Torsdag blir det röj (efter opponenskapet).

Appropå torsdag, så skall jag opponera på en uppsats. På onsdag skall jag försvara min egen uppsats. Snälla, håll åtminstone en tumme eller skänk mig en tanke mellan kl 15.00-15.45 på onsdag, den 4 Juni. Jag vill få igenom uppsatsen. Jag begär inte att få igenom den felfri, men önskar bara ett fåtal kompletteringar och att jag slipper gå upp till hösten! Jag vill, jag vill, jag vill.

Uppdate.

Den intensiva vardag som varit rådande de senaste dagarna har hndrat bloggande. Nu är jag på väg tillbaka till verkligheten.

Plan A är avklarad, uppsatsen inlämnad. Min "morbror" (moster man) har lämnat oss, inte ens 60 år gammal. Jag tänker på mina nära och kära, framförallt min älskade moster och mina fantastiska kusiner. Jag är långt från dem, men ändå så nära. Jag tänker på dem, mer än de anar.

Idag tänker jag dizza rökande grannar. Jag har en granne under mig, som är rökare och som saknar balkong. När grannen röker så puffar han ut röken direkt in i min lägenhet. Är jag passiv rökare då? Jag mår illa, riktigt illa av röken. Jag borde kanske klaga men jag gillar ju inte att vara tjurig.


R.I.P


R.I.P Erling.

"You are always on my mind"

Ny dag!

Ny dag, nya tag, jag vill bli klar med den nedrans uppsatsen idag. Helst bli klar så at jag sen bara kan ändra, vända och vrida på allt en sisådär sjuttioelva gånger. Jag jobbar väll vidare....

Har dessutom funnit ytterligare ett nytt bidrag till musiksamlingen...


Ny favvis.

Jag har kommit över en ny favoritlåt som jag för tillfället spelar sönder. Lyssna och njut...






Bibliotekskvitto vs. Ullaredskvitto.

Här är det dåligt med uppdatering men håll ut, den som väntar på nåt gott. Tid och energi till skolan.

Idag har jag prickat av Lund på min karta. Jag har varit i Lund. Vilken trevlig stad. Varför studerar jag inte där? Var på UB (universitetsbiblioteket) för att låna en bok. Möttes av en knepig karl i informationsdisken. Vilke tur att jag skickat in en ansökan om lånekort i förtid annars hade varken jag eller Lisa lyckats låna böcker. Nu är dte lånat och vi är hemkomna. Oj vad vi skriver. Plan A eller Plan B?

Stannade till vid skolans bibliotek på vägen hem för att låna med några böcker. När jag lånade fick jag ut en låååååång remsa med böcker som jag har lånat fårn biblioteket. Lånekvittot var nästan länge än ett Ullaredskvitto (för min del). Haha. Räknade efter och det var nog en 39 böcker + 2 på stadsbiblioteket + 2 från UB, oj jag blir ju nästan förläst som min handledare skulle sagt.

Jag gillar min uppsatshandledare, lite synd bara att allt varit så hattigt med handledare. Gillade min förra handledare också. Hoppas hon kryar på sig.

Må gott.

Snart är det sommar.

Snart är det sommar och det skall bli skönt men uppehåll. Sen är det bara ett år kvar på denna utbildning och därefter kanske jag hamnar i Umeå, den som lever får se.

Just nu är det uppsats, uppsats och uppsats. Tradigt att hitta motivationen så sent. Jag önskar mig två veckor till, snälla...

En vecka.

Idag är det rätt exakt en vecka kvar till uppsatsen skall in.
Plan A: lämna in om en vecka och försök få den godkänd.
Plan B: Is i magen, känn ett med uppsatsen och lämna den till hösten.

Jag funderar.

Plugghelg.

Det blir en plugghelg på Gotland. Jag tror att jag har vad jag behöver i bokväg så jag passar på att åka över till ön, sätter mig där och pluggar lite.

Något som är energigivande och roligt är att ringa och tala om att jag kommer hem och bara höra ett jubel på andra sidan i luren. Då blir man glad. Jag tror att min syster saknat mig, säkert mamma och pappa också men just syster blev så glad när jag ringde.


Höjden av förvirring, igen.

Haha. Är det inte lite roligt så säg...
Strosade runt i biblioteket idag och plockade åt mig en massa böcker som jag tyckte lät intressanta till uppsatsen. Nu när jag kom hem och började lyfta på böckerna så upptäcker jag att jag har med mig två likadana böcker. *asg*
Det måste ha berott på att jag träffade två kompisar från pedagogerna. Kul var det!

Syrendoft.

Idag när jag knallade från parkeringen in till min lägenhet så gick jag förbi några syrenbuskar och denna syrendoft fyllde min nos men en alldeles underbar syrendoft. Underbart, nu är det nästan försommar.

Jag har tassat runt i floppisar i snart en vecka och det är också en alldeles underbar känsla. Snart är de sommar och då hoppas jag att det skall hända en massa kul. Hörde att både Håkan Hellström och Takida skulle till Visby i sommar, man kanske skulle engagera sig eller också får det räcka med Winnerbäck och Diggiloo. Tåls att fundera på men Takida hade varit riktigt najs. Kanske ett "tjata på Sarah"-projekt. Höhö.

Idag har jag varit duktig, jag har checkt biljetter till Norrlandsresan i augusti. Så se upp, Norrland here we come.

Jag måste nog tanka bilen snart. Ush vad dyrt det blivit med bensinen. Skulle tanka billigt förra helgen men funkade pumparna då? Nej! Så klart inte!

Ikväll är det hockey, jag kanske borde bänka mig i gungeligung nu.

Solenergi.

Solen verkligen strålar idag. Helt underbart. Hoppas energin flödar så uppsatsen hinner klart.Än har det inte hänt så mycket! Inspiration, jatack. Kan du skänka lite?


Jag ryser.

Ja, det gör jag! Jag ryser... Satt och lyssnade på uttagningen till VM-truppen och Henke skall vara med. Yeah! Heja Sverige. Vilken tur jag har som är ledig VM-veckan! Jihooooo.

Ursäkt.

Igår var jag och handlade. En vän följde med mig på shoppingrundan, innan vi åkte och handlade knallade vi upp en runda till min lägenhet. På vägen upp till lägenheten kom en taxibil och vände. Han stannade, vevde ner rutan och bad om ursäkt.

Jag hissar taxichaffisar som ber om ursäkt för att de råkar ta fel betalparkering. Det var en stackars amatör som vikarierat i helgen och som råkat parkerat fel. Nu vet jag iaf att om min plats är upptagen så tar jag platsen bredvid. Töppen!

Fortfarande frustrerad.

Jag är fortfarande frustrerad för min parkeingsplats är fortfarande upptagen!

Nu har jag skjutsat min mamma till tåget. Som hon har putsat och grejjat hos mig. Hon är så snäll. Nu har jag rena fönster, vinterkläderna i källaren och andra gardiner i köket. Mammor är bra att ha.
Tänka sig att man kan bli så mammig när man har dem här, när de sen åker är man stor och stark igen.

Statoil hade sänkt bensinpriste igår, skulle passa på att tanka men vad händer??? Jo, alla pumpar är svarta. Det går inte att tanka. Idag hade de sänkt lite till.. Jag tänkte tanka men återigen är pumparna svarta! Irriterande.

Frustrerad.

Jag är frustrerad, min  parkeringsplats är upptagen. En taxibil har stulit MIN betalda parkeringplats!

Home, not alone.

Nu är jag hemma igen, sen i torsdags. Jag är dock inte hemma själv, med mig hem har jag en mamma som pysslar om mig. Mycket trevligt. För tillfället sitter jag och petar i min uppsats medan mamma putsar fönster. Hon är snäll hon.
Jag har precis konstaterat att det BARA är två veckor kvar till inlämning av uppsats. Satan i gatan (för att vara brutalt ärlig) hur skall jag hinna med detta? Det  är mycket nu. Motivationen är i botten och jag skulle kunna hoppa av skolan. Missförstå mig inte, uppsatsskrivande är rätt kul - tycker jag. Jag kan dock inte förlika mig riktigt med uppsatsen vilket gör att det tar emot. Jag vill bli klar denna termin, jag vill få ihop en uppsats men det känns just nu hopplöst.

Jag gör vad jag kan...

Precis som alla andra så måste jag tjata lite om vädret. Det är verkligen underbart väder ute. Nästan så att man skulle kunna tro att sommaren har kommit.

Om fyra veckor flyttar jag hem till ön, för att arbeta och roa mig ett par veckor, dvs. över sommaren.

Ut och lek i det vackra vädre, lek för mig med för jag hinner inte. Måste peta i uppsatsen.

Förtvivlad.

S.S.S = Söndag, Snabeldrake & Semester.

Du må tro att jag tvättade igår. Det kändes som jag paniktvättade. Det var ont om tider i tvättstugan (kan det tänkas bero på att det blivit vår här och alla vinterkläder ska tvättas och stoppas undan medan sommarkläderna ska plockas fram och tvättas?) och kort om tid. Tre timmar är för lite tid för att hinna tvätta och torka. Reslutatet av allt tvättande blev att jag prydde hela lägenheten med tvätt, till och med anslagstavlan och gardinstängerna fick agera torkställning. Nu är det gjort och idag har jag hunnit rasta snabeldraken.

Igår var det fest och det var trevligt, mycket trevligt. Vi åt, drack, dansade, flörtade och umgick med massa trevliga (och nya) människor. Weeee.... Fick en uppenbarelse om att sommaren kommer bli riktigt rolig.

Jag är orolig, orolig för min dator. Jag börjar undra om den är med i vårdstrejken? Den lever sitt eget liv. Den bara slocknar emellanåt, utan förvarning. Dålig tajming just nu, jag skriver ju uppsats och är i behov av den som allra mest ju nu. En pensionerad uppsatshandledare innebär mycket kontakt vi the computer.

Nu åker jag på semester till storstan (Sthlm) ett par dagar, på återseende i slutet av veckan!

Tvätt.

Jag bara måste beklaga mig lite över tvätten. Idag skall jag tvätta och ränna den där tradiga trappen upp och ner åtskilliga gånger. Till råga på allt så vart jag tvungen att ta ett tvättid nu på förmiddagen. Det innebär alltså att jag inte kan torka tvätten sådär extra länge som jag brukar göra.
Sådär, nu känns det genast lite bättre att ha fått det ur mig. Jag kanske skulle ta med datorn och min motivationsteorier ner i tvättstugan och skriva medan jag tvättar?! Idé...

Jag har en vän som är snäll, jag har många vänner som är snälla men jag har en som varit lite extra snäll och skänkt mig en måndadspernumeration på en dagstidning. Det gillar jag. Jag kan numera läsa dagstidningen varje morgon. =) Dessvärre kom den första tidningen igår. Lite synd för jag förlorar nästan en hel veckas läsning då jag skall ut och resa ett par dagar -kanske en vecka- för att möta mammsen som sen skall följa med mig  hem ett par dagar. Jag har faktiskt en underbar  mamma. Jag har tur som har fler snälla vänner. En annan snäll vän skall hjälpa mig hålla tidningsfacket tomt. Tack mina vänner.

Det är så dumt i min trappa för vi har tidningsfack utanför dörren och postlåda nere på botten vid dörren. Inte bra när tidningsfacket blir fullt. Grannar kan lätt klaga, dock tror jag inte att mina grannar skulle göra det för jag tror att de är snälla och trevliga.

Drömma.

Solen skiner och det är underbart! Kom inte i säng förrän närmare kl 4 inatt. Det har varit segt idag men jag lever och har inte somnat än, dock börjar huvudet göra sig påmint (kan man säga påmint? Hur stavas det?).

Idag har jag pratat med min Snäcka på ön. Allt var bra. De ska också joina oss på Winnerbäck. Det blir trevligt. Idag fick jag syn på att Diggiloo-turnén också skall till Gotland i sommar. Läste dessutom en tidningsartikel idag där de skrev att det skall bli en riktigt varm sommar. Kan det bli mer underbart? Oj vad brats vi skall titta på och skratta åt. Oj vad det skall badas. Jag längtar, jag väntar, jag räknar snart ner.

Jag vill ha med alla mina fastlandsvänner till ön och leva livet till MAX hela sommaren. Tusan så kul det hade varit. *drömmer*



1 Maj.

Idag slog det mig, att det faktiskt är första maj idag. Snart är det sommar, sol och bad som gäller. Jag känner på mig att detta kommer bli en riktigt bra sommar. Den roligaste sommaren på länge.

Min dator lever ett eget liv. Jag tycker inte om det. Den är alldeles oplitlig. Jag vill att den skall hålla ihop ett  år till. Så kan jag köpa en ny sen men inte än, inte nu! Det går jag inte med på.

Attestering.

Igår kom posten med viktiga dokument. Vlken känsla, så läskigt. Jag skall attestera i sommar. Jag ska ha inloggning till sekretess system. Jag ska ev. betala ut löner, jag ska betala räkningar på kommunens bekostnad. Oj, jag börjar verkligen bli vuxen på riktigt. Först nu börjar jag nog fatta att skolan faktiskt är klar snart och jag kan jobba som chef. Spännande.

Dagen efter.

Dagen efter valborgmässifirandet mår jag riktigt bra. Toppen! Solen lyser med sin frånvaro. Av säkra källor har jag fått höra att den håller till i Söderhamn, jag borde kanske bli Norrlänning redan nu?

Vi har planerat en weekend. På själva Valborgsmässoafton började vi sprida planen. Jag vill åka till London, räcker med en helg eller - till en början. Behöver ner och spana läget OM jag nu skulle få för mig att åka dit och jobba. Igår kläckte vi (jag och en kompis) idén för andra vänner och de verkar nappa. Toppen, ingen blir gladare än vi. Tanken är att weekend ska gå av stapeln i Maj, för att fira att socionomexamen snart är i land. Vänner med tillbehör är välkomna. Ju fler dess roligare...


RSS 2.0