Svammel.

Ytterligare en vecka avklarad på jobbet. Nu börjar allvaret på riktigt. Jobbmobilen är överlämnad och ansvaret är numera mitt. Det kommer bli en spännande sommar.

Igår hade vi en arbetsintervju. Stackaren hade rest från fastlandet för att komma på intervju. När vi väl började intervjun visar det sig att det uppstått ett missförstånd och vi fick avbryta. Körkort är ett krav för att kunna jobba hos oss. Stackars vikarie. Så synd, verkade som det var en klippa.

Igår var jag en vända om stan (Visby). Besökt bl.a. Blå studio för att inhandla ett presentkort till en 30-åring. Passade på att fråga avd det kostade att fylla på naglarna hos dem, jag trodde jag skulle sätta i halsen... 550 kr för påfyllning. Det var ju ungefär vad jag betalde för att "göra naglrna" på fastlandet. Hutlöst!

Expert var också en av anhalterna, jag har nu lämnat in min mobil. Saknar den redan. Har en gammal Nokia telefon (inte 3310,något nyare) utan kamera. Den är klumpig och svår att skriva sms med. Måtte jag få tillbaka min telefon snart. Expediten i affären var mycket trevlig. Honom vill jag dissa, kundvänlig, glad och positiv. Inget knorr där.

Jag har fortfarande inte badat äm, det är nästan skandal. Det regnar inte på ön, men det är så extremt torrt att snart tar skörden stryk...

Snart kommer Lisa på besök. Wow, så trevligt. Kanske kommer Tobbe också ner en runda och därefter kommer Mattias ,med familj och vänner. Trevligt med kamrater. Ojoj... Mattias! Nio skåningar ska jag nog stå ut med ett par dagar, jag brukar ju stå ut med en ca 25 i vanliga fall (när vi är i skolan). ;)


Vändning.

Äntligen börjar det kännas bättre. Jobbet kommer bli utvecklande, roligt och spännande. Idag kändes det som en vändning. De senaste två dagarna har jag blivit mer självgående, den ordinarie chefen har skrivit över det mesta på mig. Nu känns det bra.

Resumé.

Under min frånvaro har jag också hunnit med en tripp till Piteå och hem igen. Där hade jag kunnat stanna länge. Saknar redan moster, kusiner och alla tillbehör. Denna gång vart det en sjusittsig hyrbil som vi rullade iväg med. Nästa gång (augusti) blir det flyg.

Oj, vad tiden går. Jag har avverkat min första vecka på sommarjobbet. Lite rörigt men det kommer mest troligt att bli himla roligt. Det är svårt att leda personal innan man lär känna dem. De är som små barn som vill testa mig. Än så länge har jag varit passiv i min roll men kommer att träda fram än mer. Denna vecka börjar det bli skarpt läge. Sista veckan med introduktion. Vad jag förstod så skulle min sommar handla om att vara vikarierande verksamhetschef för en hemtjänstgrupp där jag var placerad på ett ställe så att jag hade en annan ordinarie chef att tilgå men chi fick jag. Det har visat sig att jag skall ska se till att både hus och hemtjänst flyter runt. Spännande. Erfarenhet. Lite skrämmande.

Sverige förlorade en fotbollsmatch mot Ryssland. Jag tror att Ryssland kommer gå lång, kanske vinner de hela EM. Jag tror på en "skräll" som tar hem guldet. Kanske Ryssland. Sverige-Ryssland matchen tittade jag på hos min vän Sarah, hennes karl och några vänner till. Annah var där med sin sju månader gamla bebis, så söt, så söt... Och charmig!

Midsommar har också avlöpt. En lugn och behaglig midsommar. Midsommardagen bestod av en utång tillsammans med Snäckan. Vi hade trevligt, till dess jag fick en kommentar från en okänd man (läs gubbe) sen vart jag lack. Skam den som ger sig så vi fortsatte ha kul.

Idag ligger jag i sängen mår utbauta dåligt, vet inte vad det är som är på gång. Kanske har jag käkat för dåligt. Trött, orkeslös, illamående... Trodde att det var familjen som smittat mig men jag har inte samma symtom som dem haft. Hoppas bli frisk till imorgon, då är det jobb på förmiddagen och möte med chefen och chefsassistenten på eftermiddagen. Hoppas sluta tidigt. Kanske redan kl 15.

Tappert försök.

Idag har jag gjort ett tappert försök att utrota bananflugorna i mitt hem. Det har gått åt en hel del diskmedel och en stor mängd hårspray. I min irritation kom jag på att hårspray måste fungera när man ska utrota de små fäna. Hårspray innehåller ju en mängd kemikalier och de där små liven borde inte tåla kemikalierna. Dessutom stelnar hårspray (iallafall om man har "strong"). Sagt och jag, jag gick bärsarka gång med sprayflaskan vilket reukterade i ett och annat dött flygfä. Vissa av de små fäna var dock smartare än jag trodde så de hann undan spraystrålen. Diskborsten fick göra sitt och all disk är diskad och torkad och inställd i skåpet. Allt vad återvinning, soppåsar och avfall heter är utburet till sophuset och nu kan de ta mej sjutton inte livnära sig på nåt. Jag och disktrasan skall bli vänner med Ajaxskurmedlet och ta en runda över spis och diskbänk innan jag tänker krypa i säng. Allt för att bli av med fäna. Upptäckte att några hade flytt in på toaletten, undra vad de kan tänkas livnära sig på där? Jag inte ens i min vildaste fantasi komma på vad de skulle kunna livnära sig på där så de får leva tills imorgon, då blir det ett ordentligt städtag på toaletten.

Jag har varit törstig hela dagen. Jag har druckit skapligt bra under sen eftermiddag/kväll. Gott med kallt kranvatten och is.
Gjorde en märklig upptäckt ikväll när jag kokade ägg. Vanligtvis brukar kokta ägg sjunka till botten, speciellt när man häller kalt vatten på dem. Ikväll så flöt ett kokt ägg upp till ytan och vägrade ligga på botten. Vadan detta fenomen? Luft i ägget, men hur skulle luften kunnat komma in i ägget då borde vattnet i gryta blivit grumligt av äggvita?! Kan ägget tänkas innehålla en kyckling eller vara för gammalt? Mystiskt är det.

Jag har... Jag ska... Jag är...

Jag har:

  • blivit underkänd på uppsatsen. Ja, det blev jag eftersom examinatorn inte tar kompletteringar. Det innebär att jag kommer att gå upp i höst igen. Motiveringen var att uppsatsen inte kändes färdig. Jag köper hela resonemanget. Examinatorn var bra. Jag är inte mer än människa, nöjd med terminen trotsallt. Jag är stark, det säger mina vänner.
  • haft trevligt besök. Sarah och Falco har varit på besök och det var roligt att de ville komma och hälsa på. De är så söta tillsammans, jag gillar dem.
  • varit på Sweden Rock. Köpte en endagsbiljett till Swede Rock den 5 Juni och tillbringade dagen, kvällen och början på natten i Norje tillsammans med Sarah och Falco. Jag tyckte det var riktigt trevligt. En riktig rockbrud kommer jag aldrig att bli men festival är kul och trevliga människor är ännu roligare. Det vart många glada skratt och en hel del nya ansikten att prata med.
  • fått bananflugeinvation i köket. Hela mitt kök kryllar av bananflugor. Som tur är så har jag en vän som är bananflugeexpert och han upplyste mig snällt om att en bananflugehona lägger 500 ägg samt att de förökar sig rätt snabbt. På en vecka hinner de fördubblas en hel generation. Vilken tur att jag inte har haft dem en vecka. Imorgon skall jag gå på mördarjakt. Jag tycker inte om bananflugor.
  • grillat hos en vän och hennes familj. Det var trevligt, mycket trevligt.
  • varit på teater. Idag körde jag till Ramslösa (eller vad det nu hette) för att kika på teater. Premiär för "Smen's otur". Lisa var riktigt duktig. Jan-Åke var också riktigt bra, märktes inte att det var en amatörteater. Stor eloge till dem alla.
  • tappat några kilon.

Jag ska:
  • packa. På onsdag bär det av till gotland för att jobba hela sommaren, gå på Winnerbäck, bada, sola, njuta och ha kul. Inte att förglömma att jag ska skriva uppsats i sommar.
  • städa. Imorgon skall hela lägenheten städas och bananflugorna utrotas.
  • fylla på fransarna. På tisdag blir det lite reill inför sommaren så jag kan visa mig bland folk.
  • fixa naglarna. Det blir fint.
  • åka till Piteå. Fredagen den 13 Juni är det begravning, vi (familjen) bilar upp. Färden börjar torsdag kväll och beräknas pågå hela natten.
  • tappa ännu fler kilon.

Jag är:
  • trött. Det har jag varit de senaste dagarna. Kanske beror det på att det varit lite mycket senaste veckorna i kombination med denna värme och det dåliga vätskeintaget.
  • tacksam. Tacksam för att jag har mina vänner och min familj.
  • vilsen. Det är många funderingar och just nu en smått misslyckad känsla då uppsatsen inte är avklarad samtidigt som jag inte ser det som nåt misskyckande, egentligen.
"Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely"
Hello-Lionel Richie

Jag har en vän. Han kan sjunga. Han sjöng Hello. Den är vacker, han är vacker, texten är fin, hans röst lika så.

Det är varmt. Balkongdörren skall öppnas och täcket kylas ner. Imorgon skall det städas och packas.

Fint.

Onsdagen den 28 Maj kl 00.19 fick jag ett sms i min inkorg. Smset innehöll texten som följer:

"Your strength is so hard to find,
I feel so much stronger now,
the feeling´s alright.
Your words make me whole again,
those eyes cannot ever lie,
you´re so divine
I´m not ever alone, you´re not ever alone"
Citat från Takida - Curly Sue

Enligt avsändaren kunde texten relateras till mig. Det känns fortfarande fint i mitt hjärta. Rörd.

Efter en tung period börjar det äntligen kännas som fast mark under fötterna. Nu är det snart dags för sommaruppehåll. Opposition och Försvar kvar i skolan sen är det sommar. Hålla alla tummar och tår för att min uppsats skall gå igenom.

Att opponera på en annan uppsats är inte alltid det lättaste. Konstruktiv kritik verkar så lätt men hur vet jag att mottagaren kan den konstruktiva kritiken och ge mig något tillbaka som kan starta en diskussion? Jag planerar opponering och försvar, återkommer...


RSS 2.0