Måsten.

Alla måsten är till för att brytas. Det är mitt motto idag! Lediga dagar har en förmåga att flyta förbi alldeles obemärkt. Hemnet är alldeles för trevligt att hänga på. Hemnet borde förbjudas, så mycket det tid det tar. Både av den arbetslöse, studenten och av arbetare. För att inte tala om hur mycket affärsmän hänger där, jag tror de är de största hemnet-fantasterna!

Dagens artikel i aftonbladet är ett bevis på att vi gör rätt som väntar med köp.

Bio.

Irritationen till destinationgotland kvarstår. Ringde för att avboka biljetten som jag inte betalat. Numera måste alla (inklusive flexi-biljetterna) betalas 28 dagar innan avresa. Det innebär att jag måste betala biljetterna omedelbart eftersom jag sällan bokar båtbiljetter 28 dagar innan! Betalas biljetten inte dagen efter bokning avbokas den automatiskt. Inte min biljett. Jag ringde för att kolla så att det hade avbokats, nej det hade den inte. Hon började krångla om att min bokning såg konstig ut. Ja du, bra fråga. Jag har bokat den - inget annat. Blir så trött på dem!

Bio på borgen. Biosalong ett är stor. På översta raden sitter man högt upp. Mitt biobesök blev mindre lyckat på borgen. Brandlarmet gick mitt i filmen. Ingen brandkår kom, de visste inte vad felet var... Vi fick iallfall en kompensationbiljett. Tack SF. Ett biobesök till i veckan. Varsågod Sis!

Nötskal.

Det där j*la företaget, destination gotland, gör mig rosenrasande ibland. Jag är en av dem som verkligen inte hunnit lära mig deras nya bokningssystem, kanske för att jag inte kommer överens med det. Destinationgotland vill iallfall inte gynna pensionärer och studenter. De vill definitivt inte gynna vanlig fastlandsmedborgare. Vad skulle gotland göra utan sina miljönär-turister? Min spontana känsla är att det där företaget bara vill gynna miljonärer och vad vore Gotland utan sina "vanliga" medel-meborgare? Ingenting!

Skulle boka biljetter till Gotland för några dagar sedan. Resen var planerad i påsk. För att få billiga biljetter måste man boka i tid, enligt nya systemet. Jag skulle vara smart och boka i tid, för jag vill ha billiga biljetter. Jag är student. Dessutom är det påskveckan vi tänkt åka och jag antar att tillgången på biljetter minskar snabbt ju närmare vi kommer och de är inte billiga di dära biljetterna. Till min förvåning får jag veta att biljetterna måste betalas med en gång. Det är absurt! Hur f*n skall studenter kunna boka tidigt för att få billiga biljetter och dessutom betala dem påen gång. Vår lilla peng från CSN kommer bara en gång i månaden. Jag får inte ekvationen att gå ihop.

Okej med lite eftertanke och en självinsikt så skiljer sig deras system egentligen inte från andra resebolags biljettsystem. Skall man åka billigt måste man betala direkt. Vill man resa flexibelt och betala den högre pengen är det helt okej att betala senare. Destinationgotland har inte haft det så tidigare. Det är bara att jag måste vänja mig, liksom övriga Sveriges medborgare. Destinationgotland har blivit moderna och apat efter andra resebolag. Synd att det inte finn konkurrans så att priserna hade varit något lägre.

Tråkmåns.

Upp som en sol och ner som en pannkaka, det är precis vad livet är för mig. Igår skickade jag mitt schema till chefen som snabbt ringer tillbaka och konkretiserar läget. Det ser ut att bli tufft med både skola och jobb. De andra gruppcheferna tycker att det är tufft och de ar inte skola... Hon menar på att jag måste välja, skola eller arbete. Min värld faller samman och jag ber om lite betänketid. Jag snarkar gott på saken och bestämmer mig för attt satsa på skolan. Den är snart klar, jag vill inte falla på mållinjen. Idag ca kl 08.54 ringer jag upp min blivande chef för att tacka nej till min tillsvidareanställning. Jag tackar NEJ!
Jag var en tråkmåns. Min chef kallade mig för tråkmåns, vilken tur att hon sa det med en skämtsam ton. Mitt val, skolan, var inte det svar hon hade förväntat sig från mig. Vänligen men bestämt talar jag om att jag väljer skolan men att jobbet är mycket intressant men i nuläget är skolan viktigast!

Några timmar senare, närmare bestämt kl 15.44 ringer okänd till mig... Det är chefen. Hon har tänkt ett varv igen. Om jag får börja den 17 augusti, är jag intresserad då? SJÄLVKLART!

Jag har numera en tillsvidareanställing som gruppchef i göteborg och jag börjar den 17 augusti. Weeeee, jag har eventuellt sommaren fri - om inget jobb ramlar över mig. Weeee...

Hopp - Förtvivlan.

Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Givetvis är jag glad för jobbet men jag känner mig emellanåt som en nål i en höstack. Lilla jag i stora staden.

Nu står här mycket på spel. Skola, jobb, nya roller, bostäder och flytt. En händelserik vår men ack så intressant.

Jaaaaa.

Det är onsdag. Det känns som om jag redan kan sammanfatta denna vecka. Den mest händelserika veckan på länge. För att summera denna veckan såhär långt: jag har fått två jobb och bokat in ytterligare en anställningsintervju.
Nu är det slut på det! Slut på intervjuer. Slut på velande. Jag har tagit det, tagit jobbet som gruppchef.... Jag har tagit jobbet som gruppchef i göteborg. Jag har fått en tillsvidareanställning. Vi var 70 sökande, sex har intervjuats och två har gjort testet och jobbet är mitt! Det bästa av allt... Jag får semester nästa sommar. Lovely! Jag är 25 år, fastanställning och ett relativt bra jobb. Nu börjar livet och all utveckling av min nya roll. Läskigt. Spännande. Utmanande.

Nej?

I dessa lågkonjunkturs-tider känns det hemskt att tacka nej till ett jobb. Det är min känsla. Den totala efterfrågan på varor och tjänster minskar, företagens ordrar minskar vilket innebär att företagen har svårt att behålla anställda, företag har svårt att investera i ny teknik vilket leder till att deras utveckling inte går framåt i den takt de önskar, arbetslösheten ökar, osv.... och vad gör jag? Jag tackar Nej till ett jobb. Knäpp eller inte, jag tackade nej till ett vikariat. Anledningarna var många och svaret väl genomtänk. Jag blev erbjuden ett vikariat i Hylte. Mycket intressant jobb, jag vill ha det men det blev svårt att lösa rent praktiskt. Än har jag några veckor kvar i skolan. Målet (att ta socionomexamen också) är nära nu, dumt att hoppa av när det endast återstår så lite. Hela rekryteringsgruppen inklusive chefen i Hylte verade helt underbara, synd att jag inte kunde lösa det men det kommer fler tåg.

Senast fredag väntas svar från göteborg. Spännande trots att jag är övertygad om att jag inte får det jobbet. Det finns nog meningar med allt här i livet. Lika snabbt som jag tackat nej till jobbet så ringer en ny personalsekreterare och vill boka tid för intervju. Dessvärre var jag upptagen när människan ringde, tur det finns mobilsvar. Nu sitter jag här och väntar på att han skall ringa tillbaka.

Min kära vän har fått en liten Tyra, Grattis! Tur att jag snart skall till Gotland och hälsa på så att jag får säga hej till lilltjejen.

Anti-kaffesump!

Kaffesump som ligger kvar i kaffebryggaren en tid efter att kaffet har bryggts och druckits gör mig ibland tokig. Kaffedrickare hävdar många gånger att det inte spelar någon större roll om det ligger kvar eller ej, för det gör sällan någon skillnad på smaken av kaffetpåstår en del. Vad de inte förstår är att det LUKTAR. Jag ogillar när det luktar illa, instängt, unket, osv. Kaffesump är just en sådan sak som kan orsaka "unken-lukt". Det är fuktigt och det har en viss doft. Jag struntar fullständigt i smaken på kaffet men lukten av gammal kaffesump är inte najs, speciellt inte för en annan som inte dricker kaffe! Varför dessa rader? Jo, för jag allt som ofta - både i mitt hem och utanför mitt hem stöter på kaffebryggare som har kaffesumpet kvar i bryggaren till dess det skall bryggas kaffe nästa gång.

Jag är en anti-kaffesump-människa! Punkt.

Sovmorgon.

Det kändes som jag var i behov av en sovmorgon. Idag unnade jag mig en sovmorgon men det var det sämsta jag kunde göra inser jag nu. Sovmorgon gjorde mig än mer trött och sleten än vad jag var när jag gick och la mig igår. Dessutom tror jag att jag har en förkylning som bråkar med mig. Idag skall jag iallafall vara duktig! Jag skall både, diska, plocka tvätt, tömma sopor, laga mat, plugga för att slutligen köra till Malmö. Nu är det dags att sätta fart...

1. Frukost och disk....
 - Såhär 2 timmar och fem minuter senare är frukosten intagen, disken diskad. Mycket odiskad disk hade det blivit.  Jag har dessutom styrt upp vår källsortering. I mitt hushåll är vi duktiga på källsortering. Inte för att jag är särskilt intresserad av det, anledningen är att jag fått veta att om vi källsorterar har föreningen lättare att hålla hyrorna nere för då kostar inte soporna så mycket. Högre sopkostnader = högre hyror.
Skönt med en undanröjd diskbänk. Obs! Den lilla disk som syns i diskstället är bara en bråkdel av all disk, jag torkade det mesta och ställde upp i skåpet.

2. Bli människa & tömma sopor.... Ja, ca kl 12.30 på söndagen skall jag göra mig redo för att bli människa och kunna visa mig ute. Det är söndag, det är vilodag, det är soft.
- Klockan är nu 15.45 och jag är i ordninggjord. Soporna är inte tömda än men tvätten är på väg in i garderoben och maten är på god väg att bli färdig. Två proteinrika mellanmål är intagna, så jag får säga att jag varit lite effiktiv trotsallt. Eftermiddagslinken fortsätter i soft takt. Det är söndag och jag tänker inte göra allt för många knop idag.


Tomt. Ensamt.

Det är tomt. Det är ensamt. Jag är utan sambo i helgen! På torsdag är det tenta och jag känner mig inte ett dugg motiverad. Det finns så mycket som är roligare än plugg, iallfall för studen. Pluggandet måste igång nu. Halva förra veckan försvann på grund av Assessment center på CLU (center för Ledarutveckling). Det tog verkligen hela onsdagen så jag tog mig äran att entra götet redan på tisdagkvällen och slagga kvar till torsdagmorgon. Tänka sig att jag fick tag på en biljett hem för hela 124 kr. Ja, det kostade bara 124 kr att åka torsdagmorgon. Fantastiskt billigt!

I götet kan jag tänka mig att bo! Ge mig en lägenhet så skall jag nog komma till rätta där också.

CLU var en upplevelse. Trevlig lokaler, roliga övningar men jag var inte upplagd för simulerade övningar just den dagen. Vilken dag! Vilken erfarenhet! Vilket uselt resultat! Jag gick dock därifrån med flaggen i topp. Tänk att få äran att gå igenom detta och att dessutom gå igenom assessment center som nyutbildad, vilken möjlighet.

Inget besked om jobbet i göteborg, inte heller från hyltebruk men jag är alldeles övertygad om att inget av dessa två jobb kommer bli mina men bara att få ha varit på dessa intervjuer har gett mig mycket kunskap.

Den 19 Mars entrar jag la Gotland. Kommer bli där över helgen. Hoppas snäckan hinner klämma ut sig en plutt så att jag hinner hälsa på dem.

Reseersättning.

Inte nog med att jag åker land och rike runt för att gå på anställningsintervjuer, jag har mage och begära reseersättning också. Rätt eller fel? Jag är ju "bara student"...
Nu har jag iallfall skickat iväg ett mail med alla mina uppgifter för att jag skall kunna casha in några få kronor. Bara att vänta.

Hisspresentation.

En hisspresentation borde alla ha. Jag har gjort min nu. Det är nyttigt att rannsaka sig själv ibland, gå igenom sina egna värderingar och titta på sig själv med andra ögon. Inte olämpligt att göra detta samtidigt som man (läs jag) läser en kurs i NVC, Nonviolent communications. Det är ett sätt att kommunicera där de grundläggande antagandena är: "Drivkraften bakom alla människors handlingar är försök att tillgodose behov och när dessa behov är hörda och bekräftade möjliggörs en gemensam grund för kontakt och samarbete." Mycket intressant.

En hisspresentation är en presentationom sig själv som får ta ca 2 min, inte längre tid än det tar att åka en hiss tillsammans. Nu beror det ju på hur många våningar man skall åka i hissen men ca två minuter kall presentation ta. Utgå från följande rubriker:
  •  Hur är jag privat?
  • Prestationer engagemang i arbetet/skolarbetet?
  • Jag i framtiden?
  • Vad tycker jag om i arbetet/skolarbetet?
  • Mina fritidsintressen? 
Sätt ca fyra punkter under varje rubrik och du har åstadkommit en hisspresentation. Bra att ha, speciellt i sammanhang där man skall söka kontakter och bygga nätverk. Jag hoppas att alla uppdaterar sin avärderingar ibland, skriver ner dem och sätter en definition på dem. Inte för många värderingar, max åtta. Förklara dem och rangordna dem, i takt med vår utveckling så utvecklas/omvecklas också våra värderingar. Kanske borde jag jobba som nån form av coach. :)

Kjugekull.

Jag tycker att helgen har gått fort men det är inget emot vad denna morgon har gjort. På en timme har jag hunnit med att bl.a. boka om en tid till Beauty Team, kontaktat Assesment center för att kolla när jag kan boka hem resa samt  mailat en chef ang. tjänster inför sommaren. Effektiv jag känner mig. Dessutom har jag hunnit göra mig i ordning och varit på bibblan och lånat en bok under den timmen också. Än så länge känner jag mig effektiv.

I fredags var det åter en begravning för min del. Det blev en snabb vända till Sthlm över dagen. Oj så skönt det är att resa utan bagage. För att se nåt roligt mitt i allt tråkigt så var det iallafall trevligt att  träffa la släkt.

Vila i frid!
Jag har aldrig tidigare känt en så konstig känsla på en begravning som jag gjorde i fredags. Dels var han ung men så kändes det bara helt absurt att begrava någon som man inte vet vad han avlidit utav. Nog för att min älskade kusin var funktionshindrad på månda sätt, en fråga som jag ständigt ställer mig - varför dog han? Han var ju fullt frisk...

I lördags blev jag överraskad med bio. Män som hatar kvinnor. Helt klart värd att se. Efter bion fick vi gå ut en konstig bakväg som jag aldrig tidigare gått. Kändes som att vi utrymde lokalerna på grund av brand eller nåt men så illa var det inte.

Solen behagade att titta fram över skåneland i söndags. Givetvis kunde varken jag eller sambo sitta stilla i vår lya hela dagen så vi behav oss på en utflykt. Det slutade med en promenix på Kjugekull.

Fint. Mysigt. Kallt!

Min sambo tyckte nog att jag var slö i söndags för när jag väl hann ifatt honom så låg han och väntade på en bänk. Wow, vilken marathonlöpare till karl jag har hittat ;). (Läs sista stycket med viss ironi -det gör jag och jag är övertygad om att han också gör det).

Vi lyckades också gå vilse, under ledning av min kära sambo. Jag blir inteförvånad och det borde inte du heller bli. Tittar man närmare på denna bild så ser kan faktiskt lite bekymrad ut. I min enfald så tog  jag kommandot och travade i väg först så att vi kom på rätt igen. Ja, jag säger då det, igen... Jag är en levande gps. Haha. Fast bara ibland.

Nu närmar det sig onsdag, snart skall jag till göteborg igen. Spännande. RIngde till dem idag och det är tänkt att jag skall få min feedback redan på onsdagkväll. Antagligen därför jag har en så lång dag i göteborg. På torsdag kl 09.04 är jag åter i Kristianstads trakter, det innebär att jag inte missa föreläsningen på torsdag. Gött. Dessutom kan jag delta på vår lilla afterskola på torsdageftermiddag. Trevligt.

Nu åter min lilla hisspresentation och andra reflketioner kring min karriär. Deltar i en karriärgrupp, hoppas den skall ge mig lite tips på vägen ut i världen.

RSS 2.0